Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht gekomen is in een loft waarvan zij alleen de sleutel hebben. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Eindelijk! Het duurde ruim zes jaar na de originele versie vooraleer de Amerikaanse remake van Erik Van Looy in de bioscoop te zien was. Nu zijn we alweer twee jaar verder en kan je de film ook gezellig thuis bekijken. The Loft is wat korter en wat meer gestyleerd, kortom Amerikaanser maar toch straalt de film ook meer klasse uit. The Loft blijft ook in de internationale versie een knappe thriller dankzij het sterke scenario (van Bart De Pauw), de onderhoudende cast en de secure montage.

Regie: Erik Van Looy
Met: Wentworth Miller, Karl Urban, James Marsden, Patrick Wilson, Matthias Schoenaerts, Eric Stonestreet, Isabel Lucas, Rachel Taylor
Duur: 98 min.