Het is intussen traditie dat elk jaar, begin november een nieuwe aflevering in de reeks Call Of Duty verschijnt. In 2016 is dat Infinite Warefare. De nieuweling wordt telkens gewikt en gewogen tegenover zijn voorganger(s). En dan hebben we bij infinite Warefare een dubbel gevoel.

Ook dit deel bestaat uit drie grote delen: de singleplayer, Zombies en de online mutiplayer. Twee daarvan komen als (zeer) geslaagd uit de test. De singleplayer-campagne is meeslepend en scoort punten met de sfeer en een aantal memorabele missies. Wat ooit begon in het verleden als een WO II-game en zich de laatste jaren in de toekomst afspeelde, brengt je nu naar de ruimte! Over een gedurfde keuze gesproken. Maar het werkt (voorlopig nog) wel, met opnieuw nieuwe wapens en mogelijkheden. De Zombies-spelmodus dompelt je, mede dankzij een knappe soundtrack, volledig onder in de jaren tachtig. Bovendien krijg je er een gezonde dosis humor bij. Ja en dan raad je het al: het is de populaire multiplayer-modus die niet helemaal weet te overtuigen. De vernieuwingen tegenover Black Ops III zijn mager. Ook deze voorganger had al een mooi aanbod aan prima maps en uitdagende spelmodi en de game blijft lekker soepel spelen. Maar op audiovisueel vlak is er eveneens weinig verandering. Opnieuw in de grijze multiplayer valt dat des te meer op. Toegegeven de nieuwe dingen: nieuwe wapens, defender-mode en de (nog) snellere gameplay zijn de moeite maar toch had die multipayer net iets meer mogen zijn. De ontwikkeling die het meest tegen de borst stoot is dat je nu niet alleen punten en wapen-upgrades kan verdienen door goed te spelen maar dat je zo ook gewoon kan kopen, ja met echt geld! Een verontrustende stap in een verkeerde richting.

Conclusie: Call of Duty: Infinite Warfare heeft toch weer iets nieuws door de setting in de ruimte. De single player en de zombie-mode zijn de moeite waard. En ook al had de online multiplayer vernieuwender mogen zijn, het blijft gewoon fantastisch om te spelen.

Call Of Duty – Infinite Warfare is uit bij Activision voor PS4, Xbox One en PC