Volgende maand verschijnt een nieuw postuum album van Prince. Dat meldt Warner Brothers Records. Op de plaat zullen de grootste successen van de overleden muzikant staan evenals een weinig bekend nummer uit 1982.

Vandaag is het precies zes maanden geleden dat Prince is overleden aan de gevolgen van een overdosis pijnstillers. Warner Brothers grijpt deze verjaardag aan om een nieuw album van de muzikant aan te kondigen.Het verschijnt op 22 november in de VS en drie dagen later in de rest van de wereld, precies op tijd voor de kerstaankopen. De plaat zal veertig van de grootste successen van Prince tellen evenals het nummer ‘Moonbeam Levels’. Dat nummer dateert van 1982 en is dan wel bekend bij trouwe fans, maar is nooit eerder officieel verschenen. Bij het album zal ook een foto-album met 12 pagina’s steken.

Eerder raakte al bekend dat volgend jaar een ander gloednieuw album van Prince verschijnt. Het gaat om een dubbelalbum met enerzijds een herwerkte versie van ‘Purple Rain’ en anderzijds een album met nooit eerder verschenen nummers. Wanneer deze twee platen precies uitkomen, is niet bekend.

Prince stierf op 21 april van dit jaar ten gevolge van een overdosis. Hij liet geen testament na, maar wel een grote hoeveelheid nooit uitgebrachte nummers.