• Dader van aanslag in Londen stond bekend als extremist, man (75) vijfde dodelijke slachtoffer
  Terreurorganisatie IS heeft de aanslag van woensdag in Londen opgeëist. “Een soldaat van IS heeft de operatie uitgevoerd”, klonk het bij de spreekbuis van IS, het agentschap Amaq. De man die woensdag drie mensen doodde in het centrum van Londen en ook tientallen anderen verwondde, was een Brit. Dat vertelde premier Theresa May donderdag in een toespraak in het parlement. Er liep in het verleden al een onderzoek naar de verdachte wegens extremisme. De identiteit van de man is ondertussen ook bekendgemaakt. Een 75-jarige man overleed donderdagavond aan zijn verwondingen en is zo het vijfde dodelijk slachtoffer.
 • Dit weten we over de verdachte die met hoge snelheid over de Meir reed
  Ondertussen weten we stilaan meer over de identiteit van de verdachte die donderdagvoormiddag met hoge snelheid over de Antwerpse Meir reed. Mohamed R. is een 39-jarige Fransman uit Parijs.
 • We excuseren ons nu al: deze video is één grote marteling voor het oog
  Vergeet even alle filmpjes met hacks voor in het huishouden die je ooit hebt gezien: in deze video, getiteld ‘Het meest onbevredigende filmpje ter wereld’, van de Duitse lifestylesite Wundertütenfabrik, gebeurt echt alles wat je haat. Van een tomaat snijden tot een lijn trekken met een lat: ze doen het helemaal verkeerd. Resultaat: één en al frustratie bij de kijker. Kan jij het oncomfortabele filmpje helemaal uitkijken? Al meer dan dertig miljoen (!) andere mensen hebben het intussen geprobeerd.
 • Officieel: Lombaerts gaat voetballen voor KV Oostende
  Nicolas Lombaerts (32) gaat voetballen bij KV Oostende. Daarover bereikte de club een akkoord met de Bruggeling en met zijn huidige ploeg Zenit Sint-Petersburg. Vrijdag wordt de 32-jarige Lombaerts om 11u30 voorgesteld in het restaurant Jean de Bohême in Durbuy, waar de volledige kern van KVO op stage is.
 • ‘Cats’ gaat volgende week in première in de Elisabethzaal: “Een van de mooiste zalen waar ik ooit speelde”
  De Londense versie van Cats beleeft volgende week zijn Belgische première in de Elisabethzaal. “Hoe perfect kan een locatie zijn? We hebben ons nog nooit zo thuis gevoeld als in deze zaal aan de Zoo”, glundert hoofdrolspeelster Joanna Ampil (42) terwijl ze samen met haar Vlaamse voorgangster Hilde Norga (47) de zaal verkent.
 • Brug eerste schakel in fietsostrade Antwerpen-Lier
  De ontwerpen voor de fietsbrug ter hoogte van de Victor Heylenlei, onderdeel van de fietsostrade Antwerpen-Lier, zijn klaar. Vrijdag krijgt Mortsel ze te zien tijdens een infomoment, maar uw krant mocht in avant-première al een keertje meekijken.
 • Overstekende vrouw omgekomen bij aanrijding
  Een vrouw is donderdagmiddag doodgereden toen ze de Maatweg in Sint-Gillis-Waas te voet overstak. Dat is een parallelweg van de E34. Het slachtoffer, een immo-makelaar, overleed ter plaatse.
 • Getuige van verijdelde aanslag: “Ik dacht dat iemand show aan het verkopen was”
  Donderdagvoormiddag wilde een chauffeur aan hoge snelheid de Meir in Antwerpen oprijden en moesten voetgangers opzij springen om niet gewond te raken. Enkele getuigen deden hun verhaal aan de Antwerpse televisiezender ATV. “Ik heb er geen bijzondere aandacht aan besteed”, zegt uitbater Johan van het wafelkraam op de drukke winkelstraat.
 • Nieuwe rijopleiding op 1 oktober van start
  Na het rijexamen wordt in Vlaanderen ook de rijopleiding vernieuwd. Vanaf 1 oktober moet je met een theoretisch rijbewijs minstens negen maanden in plaats van drie maanden oefenen voor je examen kan afleggen. Wie zoon of dochter wil begeleiden zal voortaan een drie uur durende opleiding moeten volgen. De hervorming staat morgen/vrijdag op de agenda van de ministerraad.
 • Nooit meer kamperen voor secundair onderwijs door aanmeldingssysteem
  Antwerpen krijgt vanaf het schooljaar 2018-2019 een online aanmeldingssysteem voor inschrijvingen in het secundair onderwijs. Daar heeft het lokaal overlegplatform (LOP) donderdag een akkoord over bereikt. Het systeem moet, naar analogie met het lager onderwijs, volgens schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) een einde maken aan de “middeleeuwse kampeertoestanden” voor schoolpoorten. Er is wel één ‘maar’: scholen zijn niet verplicht om in te stappen.