• Meisje van 11 uit Ranst wil mannenwereld veroveren
  Karten is vooral een mannensport, maar daar wil de 11-jarige Sita Vanmeert uit Ranst iets aan veranderen. Ze racet als enige meisje van haar team dit weekend mee op het Belgisch Kampioenschap karting in Spa Francorchamps.
 • Vijf procent van pensioendossiers is onduidelijk of incorrect
  De voorbije 15 maanden hebben al 1.126.069 Belgen hun pensioendatum berekend via mypension.be. Vijf procent daarvan, zo’n 57.000 mensen, vroeg daarna schriftelijk verduidelijking omdat hun loopbaangegevens onduidelijk, onvolledig of incorrect waren. “Wij zijn zelf afhankelijk van de zorgvuldigheid, de tijdigheid en het kwaliteitsniveau van de externe bron die de loopbaangegevens levert”, klinkt het bij de federale pensioendienst.
 • Deze gevolgen heeft bezoek Trump aan België voor Jupiler Pro League
  De deelname van de Amerikaanse president Donald Trump aan de NAVO-top in Brussel eind mei, zorgt voor enkele verschuivingen in de kalender van de play-offs.
 • Scarlett Johansson wil haar 72-jarige dubbelgangster ontmoeten
  Een oma van 72 leek in haar jonge jaren als twee druppels water op actrice Scarlett Johansson. De kleinzoon van de dame zette de jeugdfoto online, die ging viraal en nu wil Scarlett Johansson de oma heel graag ontmoeten.
 • Dan toch nog hoop? Dries Mertens en Kat Kerkhofs samen gespot in Napels
  Is er dan toch nog hoop voor de relatie van Rode Duivel Dries Mertens en Kat Kerkhofs? De Italiaanse krant Calcio Napoli 24 heeft een foto verspreid van het duo in een wijnbar in Napels. Naar verluidt zouden de twee aan hun relatie werken.
 • Vrouwelijke topbiljarters strijken neer in Zoersel
  Zoersel wordt vijf dagen lang het centrum van de vrouwelijke biljartsport. Eerst ontmoeten de beste mannelijke en vrouwelijke biljarters elkaar voor een benefiettoernooi op 10 en 11 mei. Daarna, van 12 tot en met 14 mei, vindt er het wereldkampioenschap driebanden voor dames plaats.
 • Johan Boskamp wordt trainer in derde film van De Kampioenen
  In de derde Kampioenen-film gaat Balthazar Boma in Afrika op zoek naar een zwarte parel voor FC De Kam­pioenen, maar dat is buiten eeuwige kwelgeest DDT gerekend. Die heeft zo zijn eigen voetbalplannen en daarvoor trekt hij zelfs een trainer aan.
 • Thuisgemeente Theo Francken keurt als eerste Vlaamse gemeente de ‘vreemdelingentaks’ goed
  De gemeenteraad van Lubbeek heeft woensdagavond de invoering van de zogenaamde vreemdelingentaks goedgekeurd. Het is de eerste gemeente in ons land die een dergelijke taks invoert. Dat laat staatssecretaris Theo Francken weten op zijn blog. Tania Roskams, de dienstdoende burgemeester van de stad, is erg blij met de beslissing.
 • United Airlines treft schikking met hardhandig aangepakte passagier
  United Airlines heeft donderdag een schikking getroffen met de man die in Chicago hardhandig van een vliegtuig werd verwijderd. De luchtvaartmaatschappij kondigde ook maatregelen die soortgelijke incidenten in de toekomst moeten vermijden.
 • Nieuwe liefde voor Erik Van Looy
  Erik Van Looy (55) heeft sinds zijn echtscheiding opnieuw een relatie. Dat vertelde hij gisteren tijdens een intiem gesprek in bed met ­James Cooke, de sidekick van Gert Verhulst in diens talkshow Gert Late Night.