• Verdachte opgepakt voor moord op Laeticia (23)
  De politie zou vrijdagochtend een verdachte hebben opgepakt voor de moord op Laeticia Bauwens. Dat meldt Sudpresse en wordt bevestigd door het parket van Bergen dat geen verdere informatie geeft. De 23-jarige vrouw uit Binche werd vorige zaterdag op brutale wijze vermoord op het parkeerterrein van Lotto Mons Expo.
 • Thuisgemeente Theo Francken keurt als eerste Vlaamse gemeente de ‘vreemdelingentaks’ goed
  De gemeenteraad van Lubbeek heeft woensdagavond de invoering van de zogenaamde vreemdelingentaks goedgekeurd. Het is de eerste gemeente in ons land die een dergelijke taks invoert. Dat laat staatssecretaris Theo Francken weten op zijn blog. Tania Roskams, de dienstdoende burgemeester van de stad, is erg blij met de beslissing.
 • Solliciteren bij Plopsaland? Vanaf nu in rollercoaster!
  Attractiepark Plopsaland komt met een opmerkelijke stunt om een heel aantal openstaande vacatures in te vullen. Kandidaten zullen namelijk geselecteerd worden na een ritje én tijdens een gesprek in hun nieuwe achtbaan Heidi the ride.
 • Nooit eerder zo veel cyberinbreuken in ons land
  Nog nooit waren er zo veel ‘cyberincidenten’ in ons land. Het Belgische ‘Cyber Emergency Team’ (Cert.be) kreeg vorig jaar elke maand 1.341 meldingen van hackings, platgelegde websites en andere internetinbreuken. Dat schrijft De Tijd vrijdag.
 • Na de lichte regen komt af en toe ook zonneschijn
  Vrijdagochtend moeten we het nog stellen met lichte regen. In de namiddag bestaat de kans nog steeds op lichte buien maar er komen ook meer en meer opklaringen. Maxima liggen tussen 8 en 12 graden.
 • Kat overleeft wilde rit in wielkast van auto, maar wel zware kosten aan de wagen
  Dat een kat negen levens heeft, bleek nog maar eens in Westrozebeke.
 • Nooit meer rood licht voor fietsers dankzij duim, haas of schildpad?
  Geen tijd en energie meer verliezen door te moeten wachten voor het rode verkeerslicht: dat is het opzet van een proefproject van de stad Antwerpen voor fietsers. Aan de hand van een haas, schildpad of duimpje kunnen ze zelf zien welke snelheid ze moeten aanhouden om te kunnen genieten van die ‘groene golf’.
 • Handige website leert je hoe deze zinnen klinken in jouw dialect
  De Universiteit Gent heeft een kwart miljoen dialectzinnen uit 1.956 Nederlandse en Vlaamse plaatsen online gezet. Het gaat om de resultaten van een onderzoeksproject rond Vlaamse en Nederlandse dialecten dat bijna 100 jaar geleden van start ging.
 • Greenpeace onthaalt verbod op Roundup als “fantastisch nieuws”
  Milieuorganisatie Greenpeace is erg tevreden met de aankondiging van federaal minister van Landbouw Willy Borsus (MR) om een verbod in te voeren op de verkoop aan particulieren van glyfosaathoudende producten, zoals de bekende onkruidverdelger Roundup. “Dat is fantastisch nieuws. We zijn heel blij met deze mooie overwinning voor de gezondheid en het milieu”, zegt Muriel de Pauw, verantwoordelijk voor landbouw bij Greenpeace.
 • “KU Leuven op Turkse zwarte lijst berust op misverstand”
  Dat de KU Leuven op een zwarte lijst zou staan in Turkije berust wellicht op een misverstand. Dat blijkt uit het antwoord van Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Paul Cordy (N-VA) in het Vlaams parlement.