• Nieuwe rijopleiding op 1 oktober van start
  Na het rijexamen wordt in Vlaanderen ook de rijopleiding vernieuwd. Vanaf 1 oktober moet je met een theoretisch rijbewijs minstens negen maanden in plaats van drie maanden oefenen voor je examen kan afleggen. Wie zoon of dochter wil begeleiden zal voortaan een drie uur durende opleiding moeten volgen. De hervorming staat morgen/vrijdag op de agenda van de ministerraad.
 • “België scoort nog altijd slecht op vlak van antitabaksbeleid”
  België is gezakt van de 13de naar de 17de plaats op de Tobacco Control Scale 2016 (TCS), de rangschikking die het antitabaksbeleid in 35 Europese landen beoordeelt. De best scorende landen presteren sterk door de uitvoering van een alles omvattend antitabaksplan. “En dat ontbreekt in ons land”, zegt Mathijs Goossens van Stichting tegen Kanker donderdag.
 • Minister Weyts sluit slachthuis na gruwelijke mishandeling varkens
  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft opdracht gegeven om de vergunning van het slachthuis in Tielt in te trekken, waardoor de activiteiten zullen worden stilgelegd. De minister zet die stap na de verspreiding van de beelden over de praktijken binnen het slachthuis en een bezoek van de inspectie.
 • Delhaize wil geen vlees meer van slachthuis na mishandeling varkens
  Winkelketen Delhaize heeft de samenwerking met het varkensslachthuis in Tielt dat onder vuur ligt voor dierenmishandeling onmiddellijk stopgezet. Dat meldt woordvoerder Roel Dekelver. “Dierenwelzijn is voor ons een prioriteit bij het afsluiten van contracten. Als dat niet gerespecteerd wordt, dan is dat voor ons onaanvaardbaar.”
 • Volgende week zon en temperaturen tot 19 graden
  Na enkele regenachtige dagen mogen we volgende week opnieuw lenteweer verwachten. Het blijft de komende dagen sowieso droog, en na het weekend stijgen ook de temperaturen opnieuw. Volgende week wordt zelfs 19 graden verwacht.
 • Wat doet deze zetel op E19?
  Bestuurders moesten vanochtend op de E19 in Mechelen Noord plots in de remmen gaan. Een zetel stond op de baan, richting Brussel. “Levensgevaarlijk”, luidt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.
 • “Londen versterkt trauma 22 maart”
  Slachtoffers van 22 maart lezen vandaag beter de krant niet, om niet geconfronteerd te worden met de beelden uit Londen. Want die onder ogen krijgen, kan het rouwproces verstoren.’ Dat zegt Ann Verstuyf, als psycholoog gespecialiseerd in traumaverwerking.
 • Animal Rights eist dat slachthuis sluit na “schokkende undercover beelden”
  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights dient een klacht in bij het Brugse parket tegen het varkensslachthuis in Tielt. Animal Rights eist de sluiting van het grootste varkensslachthuis in België nadat de organisatie er een maand lang undercover filmde en “onvoorstelbaar dierenleed en frauduleuze praktijken” vastlegde.
 • Elke week klacht over agressieve kleuter
  Het katholiek onderwijs krijgt almaar meer noodkreten van scholen over gewelddadige kleuters. “Vroeger gebeurde dat sporadisch, nu elke week”, klinkt het.
 • Jambon: “Westminster bewijst dat niveau 3 terecht is”
  De gebeurtenissen van vandaag in Londen tonen aan dat we in Europa alert moeten blijven. Dat hebben zowel minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (op Canvas) als premier Charles Michel (op VTM) gezegd. Het Ocad stelt ondertussen dat er geen onmiddellijke impact is op de veiligheidssituatie in ons land.