• Dader van aanslag in Londen stond bekend als extremist, man (75) vijfde dodelijke slachtoffer
  Terreurorganisatie IS heeft de aanslag van woensdag in Londen opgeëist. “Een soldaat van IS heeft de operatie uitgevoerd”, klonk het bij de spreekbuis van IS, het agentschap Amaq. De man die woensdag drie mensen doodde in het centrum van Londen en ook tientallen anderen verwondde, was een Brit. Dat vertelde premier Theresa May donderdag in een toespraak in het parlement. Er liep in het verleden al een onderzoek naar de verdachte wegens extremisme. De identiteit van de man is ondertussen ook bekendgemaakt. Een 75-jarige man overleed donderdagavond aan zijn verwondingen en is zo het vijfde dodelijk slachtoffer.
 • Dit weten we over de slachtoffers: heldhaftige agent, lerares van naburige school, Amerikaanse toerist
  De dodentol van de aanval in Londen is bijgesteld van vijf naar vier. Een van die vier is de dader. Ongeveer veertig mensen raakten gewond. Wat weten we over de dodelijke slachtoffers en de gewonden?
 • Poetin-criticus en voormalig Russisch parlementslid doodgeschoten op straat
  In de Oekraïense hoofdstad Kiev is donderdag het voormalig Russische parlementslid Denis Voronenkov op straat doodgeschoten. Dat melden de Oekraïense media. Voronenkov was een notoir Poetin-criticus, en moest vorig jaar nog wegvluchten uit Rusland na beschuldigingen van criminele feiten.
 • Verdachte gearresteerd 50 jaar na verdwijning peuter
  1970. Na een dagje op het strand met haar familie, verdween de driejarige Cheryl van op het strand in Australië. Haar familie bleef jarenlang naar haar zoeken, zonder dat ze ooit ook maar één spoor vonden. Nu is er een plotse doorbraak. De Australische politie heeft een verdachte gearresteerd.
 • Britse politie voert raids uit en arresteert 8 mensen
  Na de aanslag van woensdag in Londen heeft gewapende politie raids uitgevoerd in de steden Birmingham en Londen en elders. Acht mensen werden gearresteerd op zes verschillende adressen, zo meldt de politie. De dader zelf was volgens premier Theresa May een Brit, een man geboren in het Verenigd Koninkrijk, die een paar jaar geleden al in het vizier kwam van de politiediensten omwille van extremisme.
 • “Londen versterkt trauma 22 maart”
  Slachtoffers van 22 maart lezen vandaag beter de krant niet, om niet geconfronteerd te worden met de beelden uit Londen. Want die onder ogen krijgen, kan het rouwproces verstoren.’ Dat zegt Ann Verstuyf, als psycholoog gespecialiseerd in traumaverwerking.
 • Behendige automobilist probeert wanhopig aan politie te ontsnappen met creatieve rijstijl
  Een Amerikaanse automobilist was er woensdag op gebrand om te ontsnappen aan de lokale politie in Maywood, een kleine stad in de Amerikaanse staat Californië. De man voerde verschillende gevaarlijke manoeuvres uit, reed in cirkels, draaide en keerde, maar werd uiteindelijk toch bij de lurven gevat.
 • Duizenden mensen geëvacueerd na explosies in Oekraïens wapendepot: “Sabotage”
  In het oosten van Oekraïne zijn tot 20.000 mensen geëvacueerd na explosies in een wapendepot, zo heeft de Britse openbare omroep BBC donderdag gemeld. In het depot woedt momenteel nog een hevige brand. Kiev spreekt van “sabotage”.
 • Ophef over selfies aan ambulances in Londen
  Ambulances, agenten, veiligheidsmedewerkers. Het straatbeeld van Londen is gevuld met hulpdiensten. Na een terreurdaad in het midden van de Britse hoofdstad, proberen zij alle gewonden zo goed mogelijk te helpen. Op sociale media duiken er foto’s op van mensen die selfies nemen bij de ambulances en dat veroorzaakt ophef.
 • Vlaamse verdachte van moord in Duitsland geeft zich aan
  Opgejaagd omdat zijn opsporingsfoto plots ook in België opdook, wandelde Stephan M. (55) maandag een politiekantoor in Leopoldsburg binnen. Hij werd in Duitsland gezocht voor de moord op een Poolse kunstenares. “Hallo, ik ben de man op die foto”, verklaarde Stephan M. (55), een wiskundige met een drugsverleden. “Maar ik heb de moord niet gepleegd.”