sounds great, feels good
22.09.2022

3 nieuwe centrumparkings in Sint-Niklaas

3 nieuwe centrumparkings in Sint-Niklaas
Naar 3 nieuwe centrum buurtparkings

Drie extra parkings in het noordelijke stadscentrum zullen snel meer parkeermogelijkheden aanreiken. De meest opvallende nieuwe centrum- en buurtparking bevindt zich aan het Westerplein, op het bedrijfsterrein van SVK. Daar is intussen zo goed als alles klaar voor de opening begin november.

Er komen maar liefst 175 autoparkeerplaatsen, waaronder ook plaatsen voor elektrische auto’s inclusief laadpalen. Zelfs voor mobilhomes zijn er enkele speciale parkeervakken. Uiteraard zijn er ook veilige, overdekte en goed uitgeruste parkeerfaciliteiten voor het stallen van fietsen, deelfietsen en deelsteps. De fietsenstalling telt liefst 60 plaatsen. De auto veilig achterlaten en kiezen voor een alternatief vervoersmiddel om de stad in te duiken, is dus perfect mogelijk op de nieuwe parking Westerplein.

Om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de nieuwe parkeerfaciliteiten zullen de eerste twee maanden gratis zijn. Pas vanaf januari wordt het een betalende parking met een héél gunstig parkeertarief. Voor amper 2 euro kun je er de hele dag parkeren.

Nog twee nieuwe centrumparkings.

Aan de Spoorweglaan, op het terrein van de OLVP, wordt binnenkort een parking in gebruik genomen met 50 plaatsen, die tijdens het weekend kunnen worden benut.

Vlakbij zal ook parking Het Hof openen, met een 20-tal parkeerplaatsen, specifiek voor personeel van de academies ‘s avonds. Op die manier nemen zij geen plaats in van bezoekers aan de stad.

De parking in de Boonhemstraat, die zich vlak naast de vernieuwde toegang tot d’Academie Beeld bevindt, zal na die werken in weliswaar afgeslankte versie nog zeker tot 2025 in gebruik blijven. Het voorziene park naast de ingang wordt pas aangelegd in de fase Boonhemstraat van de winkelwandellus, die pas start na de werken aan de school Heilige Familie.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas