sounds great, feels good
12.08.2020

Autopark politie Sint-Niklaas wordt groener.

Autopark politie Sint-Niklaas wordt groener.
5 nieuwe politievoertuigen voor de stad Sint-Niklaas.

Het wagenpark van de politie van Sint-Niklaas wordt groener met 5 nieuwe voertuigen. Het gaat over 4 elektrische voertuigen voor de wijkpolitie en één hypermodern uitgeruste combi voor de interventiepolitie. Van de 34 politievoertuigen waren er al 7 hybride en 1 volledig elektrisch anoniem voertuig. Lokale Politie Sint-Niklaas heeft misschien wel de groenste wijkpolitie van Vlaanderen. De 22 wijkinspecteurs beschikken allemaal over een eigen elektrische fiets. Het team kan ook gebruikmaken van twee elektrische bromfietsen. De vier nieuwe wagens van de wijkpolitie zijn Nissan Leafs. Deze voertuigen rijden volledig elektrisch en stoten geen CO2 uit. Volledig opgeladen, kan de politie 395 km met dit voertuig rijden. In de ondergrondse garage van het Politiehuis zijn twee oplaadpunten voorzien, waarmee de elektrische wagens op zes uur volledig opgeladen zijn.

De nieuwe modern uitgeruste combi beschikt over allerlei snufjes .Naast een lichtbalk die vanuit alle hoeken én ook bij fel zonlicht goed zichtbaar is, zit de koffer vol met netjes opgeborgen functioneel materiaal: een chiplezer om de baasjes van weggelopen huisdieren te kunnen traceren, gereedschap, een EHBO-koffer, een dispenser met handgel, een veiligheidsschild en veiligheidsbrillen.

Uniek is dat in de combi ook een zeer compacte warmtecamera aanwezig is. Daarmee kunnen de inspecteurs bijvoorbeeld bij een verdwijning menselijke warmte opsporen in een veld. De camera kan ook zeggen hoelang een auto al stilstaat door de temperatuur van de motorkap te meten. Dit is soms van cruciaal belang in een gerechtelijk onderzoek. Alle elektrische toestellen kunnen in de combi opgeladen worden met USB-aansluitingen. Volgend jaar komen er ook twee nieuwe hybride SUV-voertuigen voor de interventiepolitie. Verder investeert de politie in zonnepanelen en nieuwe laadpalen.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas