sounds great, feels good
27.09.2020

Extra bussen voor de schooljeugd Waasland.

Extra bussen voor de schooljeugd Waasland.
Meer bussen vanaf oktober.

De Lijn heeft voor een oplossing gezorgd voor de leerlingen die vanuit De Klinge/Meerdonk in Beveren naar school gaan. Door het afschaffen van een gemeentelijke schoolbus ontstond immers teveel drukte op buslijn 21. De Lijn lost het capaciteitsprobleem op door vanaf oktober extra spitsritten in te zetten.

Door het afschaffen van een gemeentelijke schoolbus waren een 40-tal leerlingen voortaan aangewezen op het openbaar vervoer om op school te geraken. De grote groep extra reizigers zorgde tijdens de schoolspits evenwel voor capaciteitsproblemen op buslijn 21 en 85. Om hieraan tegemoet te komen, wordt een extra rit ingezet op buslijn 21 van Meerdonk/De Klinge naar Sint-Gillis-Waas, die daar als lijn 85 doorrijdt naar Beveren en P+R Melsele.

De Lijn zorgt voor niet enkel op lijn 21 voor extra capaciteit door het inzetten van versterkingsritten tijdens de schoolspits, maar ook op de lijnen 31 (Kieldrecht–Sint-Niklaas), 41 (Moerbeke–Stekene–Sint-Niklaas) en 83 (Kieldrecht–Kallo) worden extra spitsritten ingezet. Spitsritten of versterkingsritten zijn extra bussen die worden ingelegd.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas