sounds great, feels good
17.11.2020

Kom je brief voor Sinterklaas posten aan het stadhuis.

Kom je brief voor Sinterklaas posten aan het stadhuis.
Een bijzondere brievenbus voor Sinterklaas.

Iedereen wil Sinterklaas graag zijn allerleukste briefje en allermooiste knutselwerkjes bezorgen. De heilige brievenbus was daardoor véél te klein geworden. Aan het stadhuis verschijnt daarom dit jaar een gloednieuwe en wel heel bijzondere brievenbus. Mega-groot, met voldoende ruimte om de bergen post te kunnen ontvangen. En vooral: vol verrassende snufjes, waardoor het posten van een brief nog nooit zo leuk was. weTech academy, technisch- en beroepsonderwijs in Sint-Niklaas, stond in voor de realisatie.

weTech, ateliers van de Sint

De postbus is het derde project dat weTech academy uit Sint-Niklaas realiseert voor de Stad van de Sint. In 2018 creëerden de leerlingen van de technische school een originele staf en in 2019 bouwden ze een bijzondere sinterklaasstoel. De ontwerpen kwamen telkens van leerkracht en beeldend kunstenaar Jo Geleyn.

De magische postbus

Dit nieuwe project kon tot stand komen dankzij de gecoördineerde bundeling van technieken en vakmanschap, van leerlingen en leerkrachten van weTech academy.

De basisconstructie werd aangeleverd door de klassen mechanica en lassen. Leerlingen uit de carrosserie-afdeling creëerden een mooi, roodgelakt volume. De houtklas werkte de binnenkant uit en bouwde een platform. Vervolgens gingen de klassen elektriciteit -elektronica aan de slag om de brievenbus ‘magisch’ te maken. De brievenbus licht op telkens er een brief of tekening in valt en Sinterklaas bedankt de jongen of het meisje met klare stem.

Tenslotte gaven de leerlingen van de eerste graad in het vak ‘beeld’ een kleurrijke tint aan de palen. Ze legden ook het bladgoud. En de afdeling bouw zorgde voor de stabiliteit van het geheel. Ook de postbus is een ontwerp van Jo Geleyn.

Een bijzondere antwoordkaart

Kinderen die een brief, tekening of kaartje in de postbus van de Sint steken, krijgen van de Stad van de Sint een bijzondere antwoordkaart met zoek- en kleuropdrachten. Het originele werkstuk is van de hand van illustrator en leerkracht van d’Academie beeld Tim Polfliet. Het is daarom belangrijk om naam en volledig adres op brief, tekening of kaartje te vermelden.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas