sounds great, feels good
10.12.2020

Lidl test gloed nieuw concept in Lokeren uit.

Lidl test gloed nieuw concept in Lokeren uit.
Winkelen in de "eetwerelden" van Lidl.

Lidl stelt in Lokeren een nieuw winkelconcept voor met een volledig nieuwe indeling en aankleding. Het gaat voorlopig om een eerste test van de supermarktketen. Als klant doorloop je verschillende ‘eetwerelden’ die je snel naar een verse lunch of een verse avondmaal brengen en inspiratie voor op het bord geven. Met het nieuwe concept wil Lidl nog beter aan de verwachtingen van de Belgische consument voldoen: verse voeding aan scherpe prijzen aanbieden die we makkelijk en snel kunnen terugvinden.

De supermarktketen gooit het traditionele winkelparcours in dit nieuwe concept op de schop. De winkel, die Lidl aan de Dijkstraat 31 in Lokeren opent, is ingedeeld in verschillende eetwerelden die de consument moeten inspireren.

Bij het binnenkomen, kom je meteen in de dinerwereld terecht waar je dagelijks alles voor een vers avondmaal of een verse lunch snel kan terugvinden. Een speciale hoek met recepten uit ‘De Keuken van Lidl’ moet de klant qua gerechten inspireren. In een andere hoek vind je een verse sinaasappelpers terug en een gekoeld meubel met simpele en snelle slaatjes, ultraverse maaltijden en smoothies. In de dinerwereld vind je uiteraard ook het verse fruit en de groenten terug, net als het verse vlees, het gevogelte en de veggie- en veganproducten.

Vervolgens wandel je door naar de ontbijtwereld met een uitgebreidere verse bakkerij en een gezonde notenhoek. Alle diepvriesproducten en non-food vind je achteraan in de winkel terug bij de kassa’s. Zes zelfscan-kassa’s maken het klanten met weinig tijd makkelijk om een beperkte hoeveelheid artikelen snel af te rekenen.

Ook de aankleding van de winkel is volledig nieuw. Houten meubelen geven het filiaal een warme maar lichte sfeer, die het niet alleen voor de klant, maar ook voor de medewerkers extra aangenaam maakt.

Lidl (ver)bouwde een 6-tal maanden aan deze nieuwe winkel in. Het filiaal heeft een totale winkeloppervlakte van 1.500 m² en een ruime parking. Er gaan vanaf deze week in totaal 26 medewerkers aan de slag.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas