sounds great, feels good
27.11.2020

Logo-Waasland en 9 Wase gemeenten slaan de handen in elkaar met de actie ‘Wase lichtpuntjes’.

Logo-Waasland en 9 Wase gemeenten slaan de handen in elkaar met de actie ‘Wase lichtpuntjes’.
Op 1 december zorgen we samen voor meer licht.

December is de donkerste maand van het jaar. Het coronavirus en de bijhorende maatregelen maken het dit jaar extra moeilijk om bij elkaar warmte te zoeken om samen deze donkere maand door te komen. Negen Wase gemeenten (Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster) en Logo-Waasland vzw slaan daarom de handen in elkaar om op 1 december het Waasland extra te verlichten. Ze roepen inwoners, handelaars, en organisaties op om (extra) lichtpunten te creëren, maar zorgen anderzijds in hun gemeente ook zelf voor extra licht. Door letterlijk licht in de stad/gemeente, in de straten en in de huizen te brengen, willen ze de donkere maand december wat ‘lichter’ te maken. Om op die manier verbondenheid en hoop te creëren en mensen/zorgverleners een hart onder de riem te steken. Dit hart wordt ook letterlijk genomen, zo zal er in verschillende gemeenten hartvormige verlichting te zien zijn. Het laat iedereen zien dat ze niet alleen zijn en dat ze SAMEN deze periode doorkomen.

Licht is een teken van hoop, in deze onzekere tijden is dit iets wat soms ontbreekt. Door SAMEN voor licht te zorgen, wordt deze periode letterlijk en figuurlijk LICHTER. De verschillende gemeenten roepen hun inwoners op om 1 december om 20u met een lichtje in hun deuropening te staan. Zo zorgen de inwoners samen voor licht in de straat of buurt en laten ze zien dat er, ondanks de donkere periode, wel lichtpunten zijn. Ze geven zo een teken van steun en verbondenheid.

Lokeren steekt vervroegd de (nieuwe!) kerstverlichting aan. Vanaf 1 december kan je deze bewonderen. Op verschillende marktpleinen wordt ook verlichting in hartvorm voorzien op 1 december. Sint-Niklaas zal op de Grote Markt verlichting in de vorm van een hart voorzien. Op de dorpspleinen van Belsele, Sinaai en Nieuwkerken zal ook een verlicht hart te zien zijn.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas