sounds great, feels good
05.07.2024

Opgelet hier komt de Tegeltaxi !

Opgelet hier komt de Tegeltaxi !
Uitgebroken tegels maken plaats voor meer groen.

Inwoners van Beveren, Lokeren, Sint-Niklaas, Waasmunster en Zwijndrecht kunnen beroep doen op de tegeltaxi van Waasland Klimaatland. Uitgebroken tegels die plaatsmaken voor vergroening worden gratis opgehaald.

De tegeltaxi is een initiatief van de 5 gemeenten en Waasland Klimaatland, in het kader van het Vlaams Kampioenschap tegelwippen. Tijdens dit kampioenschap nemen gemeenten het tegen elkaar op om zoveel mogelijk te ontharden. De tegeltaxi wil de inwoners ondersteunen door de uitgebroken tegels die plaats maken voor groen, gratis op te halen.

“Sint-Niklaas zet zich ook dit jaar opnieuw volop in voor het VK Tegelwippen: zo veel mogelijk verharding verwijderen en omzetten naar groen. De stad doet dit zelf in tal van projecten, maar spoort tegelijkertijd ook de burgers, scholen en verenigingen aan om hetzelfde te doen. Door hen daarbij te helpen via de tegeltaxi van Interwaas, waarbij tot 10 m² gewipte tegels gratis aan huis worden opgehaald, hopen we dat we veel mensen kunnen overtuigen om mee te ontharden!” verduidelijkt duurzaamheid en natuur van Sint-Niklaas, Wout De Meester, toe.

“We dringen onze inwoners niks op. Dit initiatief heeft vooral de bedoeling om extra ondersteunend te zijn voor particulieren die daartoe bereid zijn, naast andere stimulansen vanuit de gemeente of zinvolle onthardingsprojecten die we op openbaar domein zelf uitvoeren. De tegels die we op openbaar domein uitbreken of bij de door inwoners aangevraagde geveltuintjes tellen uiteraard mee voor het kampioenschap, maar worden gestockeerd bij onze eigen technische diensten voor hergebruik bij herstellingen.” vult Jeroen Verhulst, schepen van Openbare Werken in Beveren.

Sociaal economie bedrijf Wase Werkplaats staat in voor de ophaling van de tegels. Voor de verwerking wordt samengewerkt met Lokeren recycling.

De tegeltaxi rijdt elke derde week van de maand uit. De tegeltaxi aanvragen kan tot eind oktober worden via www.waaslandklimaatland.be

Vragen of opmerkingen? Info@waaslandklimaatland of 035004730

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas