sounds great, feels good
31.08.2021

Sint-Niklaas is klaar voor de vredesfeesten.

Sint-Niklaas is klaar voor de vredesfeesten.
Een "gezellig andere" editie

Dit weekend vinden de Vredefeesten plaats in hartje Sint-Niklaas. De editie van 2021 wordt ‘gezellig anders’. Er gelden immers nog covid-maatregelen, waardoor de organisatie net iets anders verloopt dan andere jaren.

Zo stijgen de ballonnen op van op een geheime locatie, dit om een grote massa mensen in een niet-afgebakende zone te vermijden. Bezoekers aan de Vredefeesten zullen het opstijgtafereel op zaterdag en zondag wel live kunnen volgen. Op de Grote Markt wordt een groot scherm opgezet waar livebeelden te zien zullen zijn, gefilmd zowel vanop de grond als via drones. Zo kunnen de échte ballonfans toch een glimp opvangen van het spektakel, nog voor ze de ballonnen aan de Sint-Niklase hemel zullen zien hangen.

Ook anders dan andere jaren is dat bezoekers de concertzones enkel met een geldig covid-safe ticket mogen betreden. De muzikale programmatie is er echter niet minder om: namen als Soulsister, Camille Dhont, Willy Sommers, Blck Mamba, Tom Helsen, Kapitein Winokio, Stake, Spinvis en Ronny Mosuse zorgen zonder twijfel voor unieke sfeer en gezelligheid. Via www.vredefeesten.be kan je ondertussen ook de namen van DJ’s raadplegen.

Dat de Vredefeesten een warm festival is, is duidelijk. De wereldmarkt verwelkomt dit jaar meer dan 35 standhouders, van welzijnsorganisaties tot eetstanden van over de hele wereld. Zo zijn onder andere Oxfam, het Rode Kruis, Pleegzorg, 11.11.11 en Solidagro van de partij en stil je je honger bij eetstanden zoals J&J wereldkeuken, Coctail Brasil, Surinaamse keuken, Diokko en vele anderen.

Ook de ballonvaarders zorgen voor extra warmte dit jaar. Zo hebben ze 10 vrijwilligers van het vaccinatiecentrum geloot. Zij mogen mee de lucht in komend weekend. Een mooi gebaar, dat heel erg geapprecieerd werd bij alle vrijwilligers.

De animatie en kermisattracties zorgen voor extra beleving. Zo komt er een verrassende attractie naar de Grote Markt: een funhouse van maar liefst 18m lang, 5m diep en 10m hoog. Katrien Commissaris, een Sint-Niklase onderneemster, stelt haar gloednieuwe attractie één van de eerste keren op. En dat in haar thuisstad. De attractie is een fijn parcours met water, evenwicht, beweging en vooral oneindig veel fun. Niet te missen dus.

Verder is er op vrijdag, zaterdag én zondag een mooi animatieprogramma voorzien. Op vrijdag kan je de ‘Birdmen’ spotten tussen 18.30 en 22 uur. Op zaterdag en zondag is er animatie vanaf 13 uur. Ballonplooiers, grime, tattoos en kapsels: onze animatoren brengen je helemaal in feeststemming. Let zeker ook op de artistieke flamingo’s, zwanen, ballerina’s of blauwe feeën die het festival helemaal af maken.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas