sounds great, feels good
06.08.2020

Stad Sint-Niklaas zoekt nieuwe centrummanager.

Stad Sint-Niklaas zoekt nieuwe centrummanager.
Nele De Klerck wordt beleidsadviseur stadspromotie in Sint-Niklaas.

Na 4 jaar centrummanagement zal Nele De Klerck vanaf 1 september 2020 de functie van beleidsadviseur stadspromotie opnemen bij de stad Sint-Niklaas. Om de ondersteuning van de lokale handels- en horecazaken in de stadskern te garanderen, zal er zo snel mogelijk een nieuwe centrummanager aangesteld worden.

Tot dan kunnen handels- en horecazaken terecht bij team economie van de stad. Ondertussen wordt stevig gewerkt aan een nieuwe visie rond stadspromotie, in samenwerking met King George Agency. De visie zal in het najaar voorgesteld worden aan de gemeenteraad.

Exact 4 jaar geleden begon centrummanager Nele De Klerck aan haar uitdaging om de stadskern van Sint-Niklaas te versterken. Sindsdien zagen, vertrekkende van het detailhandelsplan, heel wat kernversterkende acties het daglicht. Er werden kernversterkende premies ingevoerd, er werden publiekstrekkende evenementen georganiseerd, het handelaarsoverleg werd opgezet, bezoekers worden ondertussen beloond om lokaal te kopen met hun Oh-kaart, er werden verschillende bezoekersfaciliteiten voorzien in Stationsstraat 11, de stedelijke websites voor ondernemers en bezoekers werden in een nieuw kleedje gestoken, etc. Deze en tal van andere acties zorgden er mede voor dat de winkelleegstandcijfers in Sint-Niklaas, in vergelijking tot andere centrumsteden, relatief onder controle bleven. Verder zagen we een mix van functies huisvesten in het focusgebied en werden er ontwikkelaars aangetrokken naar de stadskern.

Om de lokale economie zo optimaal mogelijk te blijven ondersteunen, is de stad ervan overtuigd dat de rol van de centrummanager behouden moet blijven en zien ze de functie graag zo snel mogelijk weer ingevuld. Om continuïteit te garanderen in de dienstverlening naar ondernemers, kunnen handels- en horecazaken vanaf 1 september terecht bij team economie en centrummanagement via centrummanagement@sint-niklaas.be of via 03 778 31 80. Zodra er een nieuwe centrummanager is aangesteld, volgt er een nieuwe communicatie.

Ondertussen wordt er stevig gewerkt aan een visie rond stadspromotie. In het najaar wordt de aanpak gepresenteerd aan de gemeenteraad en zal er meer duidelijkheid zijn, op welke manier Sint-Niklaas zich op de kaart zet richting bezoekers, ondernemers en inwoners.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas