sounds great, feels good
14.08.2020

Temse krijgt nieuwe lokale voetbalclub.

Temse krijgt nieuwe lokale voetbalclub.
Na de fusie tussen KSV Temse en Sporting Lokeren is er in Temse opnieuw een nieuwe club.

Vanaf volgend voetbalseizoen zal er opnieuw lokaal voetbal te zien zijn in het Fernand Schuermanstadion. De initiatiefnemers willen de mogelijkheid bieden aan spelers uit de eigen regio in het eerste elftal te spelen. Dit onder het motto: “Temse opnieuw lokaal voetbal geven”.

“De verkoop van het stamnummer van KSV bracht enkele maanden geleden bij de plaatselijke voetballiefhebbers een tsunami van verontwaardiging te weeg”, vertellen initiatiefnemers Margino De Kerf en Bjorn Van Asbroeck.“ Dat werd enkele weken geleden nog wat aangescherpt toen het ontwerp van het nieuwe logo van de fusieclub werd bekendgemaakt waar enkel onder het logo een kleine verwijzing was naar de nieuwe naam Lokeren-Temse.

Initiatiefnemer Margino De Kerf is geen onbekende in het veld- en zaalvoetbal. Als speler en trainer was hij aan de slag bij heel wat clubs in het Waasland en daarbuiten. Hij was ook de stichter van een aantal zaalvoetbalclubs in Temse. Bjorn Van Asbroek is zaakvoerder van privé- en luchthavenvervoer Vanarosi in Steendorp. Daarbuiten is hij ook gemeenteraadslid voor N-VA in de Temsese gemeenteraad.

Het is dan ook met de nodige fierheid dat de initiatiefnemers de geboorte mogen melden van SV Blauw Wit Temse met stamnummer 9755.

SV Blauw Wit Temse zal starten in 4e provinciale in het seizoen 2021-2022. De wedstrijden zullen op zondagnamiddag gespeeld worden op het A-terrein. Verder wordt er ook gestart met een beloftenelftal die hun wedstrijden op zaterdagnamiddag zullen afwerken.

Enkel voor het gebruik van Club 45 of kantine wil men nog tot een vergelijk komen met het Gemeentebestuur van Temse.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas