sounds great, feels good
18.07.2020

“Winkelwandellus” werken gaan van start in Sint-Niklaas.

“Winkelwandellus” werken gaan van start in Sint-Niklaas.
Eerste fase winkelwandellus gaat van start in Sint-Niklaas.

Op maandag 27 juli 2020 gaan de werken van start voor de aanleg van de eerste fase van de ‘winkelwandellus’ in de stadskern. Op het programma staat de volledige vernieuwing van het openbaar domein in de Casinostraat, Broodstraat, Richard van Britsomstraat en de Paul Snoekstraat vanaf maandag 27 juli. We voorzien onder meer veel ruimte voor voetgangers, de inrichting van een schoolstraat, fietsstraten en de aanplanting van veel groen. Tegen mei 2021 zijn de werken van de eerste fase achter de rug.

Met de ‘winkelwandellus’ wil de stad tien straten rond de Stationsstraat een gelijkaardig en kwaliteitsvol uitzicht geven op maat van de voetganger en fietser. Winkelbeleving in de binnenstad is immers meer dan alleen mooie winkels en bereikbare parkings: het is ook een kwestie van een aantrekkelijk openbaar domein waar toegankelijkheid en plaats voor ontmoeting centraal staan en verkeersveiligheid een evidentie is. Na de heraanleg van de Grote markt gaat het om het belangrijkste beeldbepalende project van onze binnenstad in deze bestuursperiode.

De stad kiest ervoor om het openbaar domein in deze straten op te waarderen door nieuwe voetpaden, boordstenen, straatmeubilair en asfalt of kleiklinkers te leggen. Tegelijk zorgen we voor een veiligere en meer leefbare schoolomgeving door de inrichting van een schoolstraat in de Richard van Britsomstraat en de Boonhemstraat bij begin en einde van de school. Er komt ook meer groen in de straten, wat niet alleen zorgt voor een aangenamer openbaar domein, maar ook bijdraagt aan de verkoeling en de vernatting van onze stad. Meer info op www.sint-niklaas.be/winkelwandellus.

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas