sounds great, feels good
27.02.2021

Zwembad de Watermolen in Sint-Niklaas krijgt stilaan vorm.

Zwembad de Watermolen in Sint-Niklaas krijgt stilaan vorm.
Een Olympisch zwembad en Finse piste in Sint-Niklaas.

Gisterenavond zijn er in de gemeenteraad van Sint-Niklaas weer een aantal belangrijke beslissingen genomen omtrent de bouw van het nieuwe zwembad ’ De Watermolen’ en het sport en recreatiepark Puyenbeke. Er is nu ook een gunstige mobiliteitsstudie en een bestek wat de toekomstige zwembadbouwer moet voorzien. Er komt een Olympisch zwembad een multifunctioneel bad voor doelgroepen en er wordt rekening gehouden met de eisen van sportclubs en scholen. Verder komt er ook een jeugdvriendelijk recreatie bad en een recreatie zone van 900 m2 met o.a. glijbanen. Op het terrein komen er verschillende sportvelden en een openbaar speelbos voor kinderen met een Finse piste op gans het terrein.

Om de drukte van het verkeer op te vangen komt er een parking voor 300 auto’s waar ook de bewoners uit de buurt gratis op kunnen parkeren. Om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de buurt te garanderen zijn er een aantal voorstellen gedaan, waaronder een zone 30, een her aanleg van de as Watermolenstraat en Watermolendreef en snelheid remmende maatregelen in de wijken en zijstraten. Er zullen ook nieuwe en veilige fietsvoorzieningen voorzien worden.

In maart 2021 zal het participatietraject met de buurt verder gezet worden. Een nieuw zwembad en meer ruimte voor sport en recreatie op site Puyenbeke | Stad Sint-Niklaas (sint-niklaas.be)

105.9
Lokeren
107.9
Sint-Niklaas