• Drie jonge slechtvalkjes in Sint-Laurentiustoren
  Ook het koppel slechtvalken dat al enkele weken aan het broeden is in de Sint-Laurentiustoren heeft intussen nakomelingen. Al drie van de vier eieren zijn uitgebroed. Sinds 2011, het eerste jaar waarin een nest-kast werd geplaatst in de toren, werden in totaal zestien jonge slecht-valken geboren. Alleen in het eerste jaar (2011) mislukte het broedsel. Via de webcam van de stad Lokeren kunnen de jonge roofvogels online gevolgd worden: www.durmevallei.be/slechtvalk.htm
 • Eerste Wase weggeefwinkel ‘Veur Niet’ opent volgende week de deuren in Lokeren
  In de voormalige gebouwen van het Psycho Medisch Sociaal centrum (PMS) aan de Torenstraat opent volgende week zaterdag 6 mei de weggeefwinkel ‘Veur Niet’. Het project is een initiatief van een groep vrijwilligers rond Nicole D'hont uit Eksaarde.
 • VIDEO. Nieuwe namen voor Lokerse Feesten: Air en Arsenal
  Er zijn nieuwe namen bekend gemaakt voor de Lokerse Feesten: op 12 augustus komen onder andere Leftfield, Arsenal en Air naar de Grote Kaai. Voor Arsenal wordt het een exclusief concert waarop ze hun nieuwe sound zullen voorstellen. Volgend jaar zou de Belgische groep namelijk een nieuw album uitbrengen.
 • VIDEO. Ongeval met hert veroorzaakt file op E17
  Het verkeer op de E17 tussen Sint-Niklaas en Lokeren is woensdag in beide richtingen heel erg chaotisch verlopen. Oorzaak was een ongeval dat zich rond half acht voordeed in de richting van Gent, net voor het parkeerterrein in Waasmunster. Daar kon een chauffeur een overstekend hert niet ontwijken.
 • Boordstenen op Markt al weggehaald
  Deze week is een aanpassing doorgevoerd aan de heraangelegde Markt. De boordstenen aan de picknickzone werden in extremis weggehaald. Op die manier kunnen ook rolstoelgebruikers genieten van de plek aan de oever van de Durme.
 • VIDEO. Nieuw inzamelpunt voor restafval en PMD voor vrachtwagenbestuurders
  In Lokeren is het allereerste afvalinzamelpunt geopend voor restafval en PMD van vrachtwagenbestuurders.
 • Wegenwerken dwingen bakker om vijf maanden deur te sluiten
  Vanavond trekken Johan Wittoeck en zijn echtgenote Anja Ballon van bakkerij Johan de deur van hun zaak aan de Karrestraat voor vijf maanden dicht. Niet om een wereldreis te maken, maar uit noodzaak. Door de wegenwerken zien ze amper nog klanten.
 • Wegenwerken dwingen bakker om van de ene op andere dag voor vijf maanden te sluiten
  Vanavond trekken Johan Wittoeck en zijn echtgenote Anja Ballon van bakkerij Johan de deur van hun zaak aan de Karrestraat voor vijf maanden dicht. Niet om een wereldreis te maken, maar uit noodzaak. Door de wegenwerken zien ze amper nog klanten.
 • Pleidooi voor ‘doe-het-zelf’- veerdienst Daknam-Eksaarde
  Het stadsbestuur installeerde een nieuwe rustbank aan de Moervaartoever ter hoogte van het Pieter Heydensveer. Het is meteen ook het startpunt van een fietsroute van 32 kilometer die deel uitmaakt van de viering van 800 jaar Sinaai.
 • Files en verdwaalde fietsers aan werken op- en afrittencomplex E17
  De werken aan het op- en afrittencomplex van de E17 en de Zelebaan zijn sinds woensdag, met één dag vertraging, een nieuwe fase ingegaan. Al het verkeer op de N47 moet op één rijvak en de oprit en afrit richting Antwerpen (aan de kant van Zele) zijn minstens twee maanden dicht.