• VIDEO. Krijgt de E17 een vierde rijstrook?
  De Vlaamse regering gaat onderzoeken of de E17-snelweg tussen Sint-Niklaas en Kruibeke uitgebreid kan worden. Dat laat Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V) weten aan TV Oost Nieuws. De studie is besteld, maar zal wel drie jaar duren.
 • Getuigen van moord op vader Lokerse vriendin in april bekend
  In de moordzaak van een 31-jarige man die in 2014 de vader van zijn vriendin uit Lokeren op straat neerschoot aan de Henleykaai in Gent, wordt eind april beslist welke getuigen er worden opgeroepen. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank dinsdag beslist.
 • Opnieuw files op E17 na ongeval op zelfde plaats als maandag
  Een ongeval op de E17 in Lokeren, richting Gent, heeft dinsdagavond voor zware verkeershinder gezorgd. Opvallend: op bijna net dezelfde plaats had een ongeval maandagavond al een file van meer dan 17 kilometer veroorzaakt.
 • Opnieuw komt eersteklasser op de vrije markt: "Club nu officieel verkoopbaar"
  Dat het voorzitter Roger Lambrecht menens is om Sporting Lokeren te verkopen blijkt nu ook door de omzetting van de club van een vzw tot een naamloze vennootschap. Het stadsbestuur houdt een slag om de arm.
 • Wachten op subsidie duurt veel te lang: stad vernieuwt school met eigen centen
  De stedelijke basisschool aan de Dam wordt weldra vernieuwd en uitgebreid. De stad wil geen subsidies aanvragen om een lange wachttijd te vermijden en zal de kosten – in totaal 1,8 miljoen euro – met eigen middelen betalen.
 • Studenten bouwen robots met legoblokjes
  De Vlot! scholengroep opende in Campus Creo aan de H. Hartlaan haar eigen “Lego lab”. Het is de derde Vlaamse school waar op deze manier leerlingen uit het lager en middelbaar onderwijs technisch talent en inzicht verder kunnen ontwikkelen.
 • Muzikale en culinaire verwennerij in Den Bascuul
  Bistro Den Bascuul te Eksaarde organiseert wegens groot succes een tweede Ierse avond.
 • SBS Spoele viert feest!
  Stedelijke Basisschool Spoele organiseert op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart hun jaarlijks schoolfeest. Dit jaar luidt het thema 'groetjes uit…'. Gedurende het schooljaar werkten de leerlingen klasoverschrijdend in verschillende workshops. Het resultaat hiervan zal te bewonderen zijn tijdens hun feestweekend.
 • Rotary organiseert loopbaanactie
  Op donderdag 16 maart organiseert Rotary Lokeren voor de 40ste keer een informatiesessie voor laatstejaars van het middelbaar onderwijs.
 • Mamutrio in Jazzklub
  Terwijl er nog geen duidelijkheid is over de nieuwe locatie werkt de Lokerse Jazzklub in de komende weken nog enkele concerten af in haar huidige club aan de Gasstraat 27. Op zaterdag 18 maart (21 uur) treedt er Mamutrio op.