• Afgerukte bovenleiding: geen treinverkeer tussen Lokeren en Zele
  Een te hoog geladen vrachtwagen heeft woensdag rond de middag de bovenleiding van de spoorlijn Lokeren-Dendermonde ernstig beschadigd. Het treinverkeer tussen Lokeren en Zele is in beide richtingen onderbroken, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel.
 • Rijverbod voor BMW-adviseur met zware voet
  Dat het automerk BMW al een paar jaar de tabellen van snelheidsovertredingen aanvoert, is al lang geen geheim meer. In de politierechtbank van Dendermonde werd dat statistisch feit nog een keer bevestigd. Zeker toen een technisch adviseur van het Duitse autobedrijf zich moest komen verantwoorden voor zijn zware voet. Bart N. (51) uit Lokeren was geflitst in Lokeren toen hij 89 kilometer per uur reed waar de maximum snelheid beperkt was tot 50 per uur. De bestuurder, die onder meer instaat voor de import van BMW's en op het moment van de feiten een auto aan het testen was, zocht geen uitvluchten en excuseerde zich bij politierechter Peter D'Hondt. Die stelde hem schertsend voor om een affiche op te hangen in de toonzaal van het autobedrijf. “Een BMW-rijder rijdt niet te snel. Dat zou een mooie slogan zijn”, aldus D'Hondt. Bart N. werd veroordeeld tot een rijverbod van vijftien dagen en een geldboete.
 • Indrukwekkend afscheid van Alfons Buyl
  Meer dan tweeduizend mensen woonden zaterdag de uitvaart bij van transportondernemer Alfons Buyl (51) die vorige week maandag plots overleed aan de gevolgen van een hartaderbreuk.
 • Auteurs te gast op SBS Spoele
  SBS Spoele ontving donderdag enkele auteurs voor een unieke lezing. Het tweede leerjaar mocht genieten van Moniek Vermeulen, in het vierde leerjaar werd geluisterd naar Sofie De Moor en de zesdes trokken op met Frank Pollet. De auteurs kwamen de kinderen warm maken om meer boeken te gaan lezen. Door het werken met en rond de boekjes, waren de kinderen zeer nieuwsgierig naar de verhalen.
 • Na onverwachte dood bekende zaakvoerder (51): “Alfons was een patron uit de duizend”
  Lokeren neemt zaterdag afscheid van Alfons Buyl, zaakvoerder van Buyl Transport. Hij overleed eerder deze week aan een hartaderbreuk. Hij was net 51 geworden en was de bezieler van ‘Truckers met een Hart’
 • Zware hinder op E17 in Lokeren na dodelijk ongeval met vrachtwagens
  “Het regent al de hele dag ongevallen op de Vlaamse verkeersassen en de Brusselse ring”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaamse Verkeerscentrum. “Het valt op dat het vaak om complexe ongevallen gaat met lange afhandelingsduur.”
 • Van welk kindje is deze muts?
  De lokale politie van Lokeren is op zoek naar de eigenaar van een gevonden muts. Het onfortuinlijke meisje dat haar muts verloor in de buurt van het oude postgebouw, kan terecht op het commissariaat in de Oude Vismijn 34.
 • Advocaten kopen Huis Thuysbaert en overwegen openstelling tuin
  Het beschermde Huis Thuysbaert aan het Stationsplein, dat een kleine vijf jaar leeg stond, heeft opnieuw bewoners. Sinds 1 januari heeft GD&A Advocaten er een vestiging. Het kantoor wil van Lokeren zijn Oost-Vlaamse uitvalsbasis maken en overweegt een publieke openstelling van de tuin.
 • VIDEO. Bouwproject Oude Vismijn Lokeren start volgende week
  In Lokeren zal vanaf volgende week maandag niet meer geparkeerd kunnen worden op de grindparking van de Oude Vismijn. Op de parking komen zo'n 23 appartementen met op het gelijkvloers vijf handelspanden. Volgens de stad zal er nog genoeg parkeergelegenheid zijn op andere parkings in de Durmestad. Toch maken sommige Lokeraars zich zorgen.
 • Autobestuurster slikt commentaar op haar rijstijl niet en vliegt andere vrouw naar de keel in Lokeren
  In het Oost-Vlaamse Lokeren heeft een 31-jarige autobestuurster een vrouw aangevallen na een discussie over haar rijstijl. De bestuurster had gedronken en is alvast haar rijbewijs voor 15 dagen kwijt, zo meldt het parket.