• De Eeckberger klaar voor de toekomst
  Basisschool De Eeckberger heeft afgelopen weekend de deuren geopend van de nieuwe school. Marc Marin was er bij en maakte een mooi sfeerverslag.
 • Meubelwinkel verrast klanten
  Meubelwinkel Morres uit Hulst verraste 150 klanten met een 'Meet & Greet' met Wout Van Aert.
 • Naamswijziging moet probleem van postbedeling oplossen, maar dat zien deze buurtbewoners niet zitten
  Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas stelt een straatnaamwijziging in de Kattestraat voor om problemen met de postbedeling in de toekomst te vermijden. Het merendeel van de buurtbewoners is niet blij met het voorstel.
 • VIDEO. Bouw nieuw gemeentehuis
  Ook de voorbije maand werd er gewerkt aan het nieuwe gemeentehuis. Door de winterprik konden een aantal geplande werkzaamheden evenwel niet doorgaan. Dat weerhield Marc Marin er niet van om een mooi verslag te maken.
 • Sint-Gillis-Waas doet mee aan Tournée Minérale
  Ook Sint-Gillis-Waas doet mee aan Tournée Minérale, de actie waarbij mensen de uitdaging aangaan om een maand lang geen alcohol te drinken. In de bibliotheek schreven liefst 46 inwoners zich in. Alle aanwezigen werden getrakteerd op een fruitige mocktail van The Mocktailclub. Op het einde van de maand worden de deelnemende inwoners getrakteerd op een verrassing.
 • Sportlaureaten gehuldigd
  Afgelopen vrijdag vond de Huldiging van de Sportlaureaten plaats in gemeenschapscentrum De Route.
 • Gezin opnieuw bereikbaar na week zonder telecom
  Ellen Criel en haar drie kinderen kunnen weer bellen, televisie kijken en surfen op het internet. Vorige week was het gezin plots afgesloten van het netwerk van Proximus door een fout in de overnameprocedure. Ellen wou alle diensten op haar naam laten zetten nadat haar man begin deze maand overleden was, maar merkte een dag later dat haar telefoon en internet waren afgesloten. Verscheidene telefoontjes en een bezoek aan een Proximuswinkel leverden geen resultaat op. Vandaag werd ze dan toch zelf gecontacteerd door een medewerker van Proximus om te melden dat ze opnieuw toegang zouden hebben tot de diensten. “We zijn heel erg blij dat alles eindelijk weer is zoals het moest zijn en dat de onzekerheid nu weg is.”
 • Carnavalisten niet te spreken over confettiverbod: “Carnaval zonder confetti is als een café zonder bier”
  Tijdens de carnavalsstoeten in De Klinge (26 februari) en Sint-Gillis-Waas (5 maart) mag er geen confetti meer gestrooid worden. Ook tijdens de stoeten van de verschillende scholen geldt een strooiverbod.
 • Vrouw kan begrafenis van haar man niet regelen: "Ik ben ten einde raad"
  Nadat haar echtgenoot begin januari overleed, contacteerde Ellen Criel telecombedrijf Proximus om alle diensten over te zetten op haar naam. Een dag later bleken alle diensten zonder verwittiging afgesloten, en het euvel is nog steeds niet opgelost. “En dat net in deze moeilijke periode.”
 • Nacht kamperen in de vrieskou voor beste tickets in plaatselijk danscenter
  Een groepje dansliefhebbers trotseerde een ijskoude nacht met sneeuwbuien en een gure wind en kampeerde voor de deur van Clapaja, om bij de start van de verkoop zondagochtend de beste plekjes voor de shows van het danscenter te bemachtigen.