• VIDEO. Marc Van de Vijver: 'Alleen uitbreiding capaciteit E17 niet voldoende'
  Bevers Burgemeester Marc Van de Vijver is opgetogen met de plannen van de Vlaamse regering om de snelweg E17 tussen Sint-Niklaas en Kruibeke uit te breiden. Hij merkt daarbij wel op dat enkel de capaciteit van de snelweg verhogen niet de oplossing zal zijn voor het groeiende fileprobleem. De studie zal drie jaar duren en zal nagaan of bepaalde parallelwegen doorgetrokken kunnen worden en of een extra rijstrook op bepaalde plaatsen kan.
 • VIP-kaarten Ronde van Vlaanderen? Verkoop loopt voor geen meter
  Verscheidene steden en gemeenten telden een stevige duit – 35.000 euro – neer om een doortocht van de Ronde van Vlaanderen te kunnen versieren. In ruil kregen ze 150 VIP-kaarten, waarmee ze hun investering terug konden verdienen. De verwachte ‘stormloop’ op de kaarten blijft echter uit: in vele gevallen raken de dure kaarten niet verkocht.
 • Muzikale actie tegen racisme
  Op het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas vond een muzikale Dag tegen Racisme plaats. Het 'event on stage' werd geapprecieerd.
 • Mobiel parkeren: zonder promotie maakt bijna 10% parkeerders er al gebruik van
  De Sint-Niklase parkeerders maken gretig gebruik van het mobiel parkeren, dat sinds 6 maart mogelijk is. Ook al werd er geen ruchtbaarheid aan gegeven, toch is sms-parkeren nu al goed voor bijna 10% van het totaal.
 • VIDEO. Krijgt de E17 een vierde rijstrook?
  De Vlaamse regering gaat onderzoeken of de E17-snelweg tussen Sint-Niklaas en Kruibeke uitgebreid kan worden. Dat laat Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V) weten aan TV Oost Nieuws. De studie is besteld, maar zal wel drie jaar duren.
 • Applaus voor nieuw fietspad van Temse naar Sint-Niklaas
  Tijdens de applausdag voor fietsers gaf Fietsersbond Temse gisteren ook een open doekje voor het geplande nieuwe fietspad naar Sint-Niklaas.
 • VIDEO. Fietser zwaargewond na aanrijding op oversteekplaats
  Een 77-jarige fietser uit Sint-Niklaas is dinsdagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding in de Guido Gezellelaan. Het slachtoffer werd gegrepen door de chauffeur van een auto toen hij de baan overstak.
 • Fietstunnel voor Damstraat wordt onderzocht
  Een fietstunnel of -brug is mogelijk geen overbodige luxe voor de Damstraat in Sint-Niklaas. De aanleg van de oostelijke tangent zou op die manier voor de meeste weggebruikers een stap vooruit kunnen betekenen.
 • Asielzoeker schopt het tot bokskampioen: “Bij geen enkele club was ik welkom”
  Hij is nog maar anderhalf jaar in België, maar sinds zaterdag mag de 20-jarige Afghaanse asielzoeker Atash Dinizada zich wel de nieuwe Belgische kampioen boksen noemen in de categorie -75 kg. “Ik ben blij, maar mijn doel is wereldkampioen worden.”
 • Bewoners geëvacueerd na keukenbranden
  In Sint-Niklaas zijn twee appartementsgebouwen ontruimd, telkens na een keukenbrand. Het ging om appartementen in de Heimolenstraat en de Bellestraat. Vijf bewoners moesten naar het ziekenhuis, één flat werd onbewoonbaar verklaard.