• KortGeknipt populair bij filmliefhebbers
  De interesse voor kortfilm blijft groeien. In de stadsschouwburg van Sint-Niklaas daagden alvast heel wat fans op.
 • Metalband in de wolken met eigen thee van Els
  Els Spandel van het Sint-Niklase ReleaseTea zat samen met echtgenoot Gerrit gisterenavond op de eerste rij bij het concert van Apocalyptica in het Koninklijk Circus. Als fan blendde Els speciaal voor de band vijf verschillende soorten thee. De metalband was zo gecharmeerd dat ze de ‘ApocalypTEAca’ tussen de merchandise op de site zette.
 • WIN. 10 tickets voor Hydrogen Sea
  Zaterdagavond staat Hydrogen Sea op het podium van De Casino. Uw krant mag tien kaarten gratis weggeven voor deze avond.
 • Fietspunt De Versnelling houdt Stationsplein veiliger en schoner
  De toekomst van De Versnelling, het fietspunt van Den Azalee, is verzekerd nu het nog vier jaar langer mag blijven aan het station. Vorig jaar maakten meer dan 3.000 pendelaars gebruik van De Versnelling, dat ook toezicht houdt op fietsenparking De Bareel.
 • WIN. Duotickets voor Circus Barones in Sint-Niklaas
  In het nieuwe jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Whow! Circus Wonderland!”. Van woensdag 1 maart tot en met zondag 5 maart strijkt het circus neer aan het provinciaal domein De Ster (ingang langs parking Vossekotstraat) in Sint-Niklaas. Het Nieuwsblad mag 25 duotickets weggeven voor de voorstelling van woensdag 1 maart om 15 uur.
 • Fortuin aan fietsen uit toonzaal geroofd (alweer)
  Bij een inbraak in fietsengroothandel VDB Parts in het Industriepark-Noord in Sint-Niklaas zijn dieven aan de haal gegaan met vijfentwintig peperdure fietsen. Het is al de tweede inbraak in een maand bij het bedrijf.
 • Zonta schenkt 13.000 euro aan goede doel
  Zonta Waasland, dat ijvert voor de rechten van de vrouw, schenkt 13.000 euro aan sociale projecten van de club. De club verzamelt deze fondsen door tal van acties die het door het jaar heen organiseert.
 • Berkenboom balt vuist tegen pesten
  Berkenboom Humaniora uit Sint-Niklaas heeft een vuist gemaakt tegen pesten. De tiende editie van het voetbaltornooi was daar een mooie aanleiding toe.
 • Boek over woonplaats is niet meteen lofzang: "Deze stad is vuil en werkt op mijn zenuwen"
  In de stad hangt spanning in de lucht, want vrijdagavond wordt ‘Het boek van Sint-Niklaas’ voorgesteld in de Salons voor Schone Kunsten. Johan de Vos (75) neemt de lezer mee op een niets verbloemende reis door de stad en probeert de mentaliteit van de Sint-Niklazenaar te doorgronden.
 • StuBru-presentator krijgt Cultuurprijs in thuishaven
  Stijn Van de Voorde is de winnaar van de dertiende Cultuurprijs van de stad Sint-Niklaas. Voor de medewerker van Studio Brussel, die in december nog de vlam van De Warmste Week brandende hield, blijft Sint-Niklaas nog steeds de ideale uitvalsbasis.