• VIDEO. Binnenkijken in kerk die van overtollig naar schoolvoorbeeld ging
  Na precies een jaar werken zijn de box-in-box-leslokalen in de beschermde kerk op de art-decosite van de Broederscholen klaar. Het unieke project, waar de leerlingen vernieuwende lessen krijgen, is prompt genomineerd voor de Onroerend Erfgoedprijs.
 • Buurderij brengt boer naar de consument
  Wie rechtstreeks van de boer wil kopen, kan voortaan elke donderdag terecht bij De Buurderij in de Rode Kruisstraat. Daar kunnen de consumenten de bestelde producten afhalen bij de klaarstaande boeren.
 • Leuke show tijdens Springtime
  Ruim 120 jaar maakt turnkring Kracht en Geduld al het mooie weer in Sint-Niklaas. 'Springtime' stond helemaal in het teken van een bloeiende werking.
 • School annuleert bezoek aan "racistische" stand-up comedyvoorstelling
  Een school in Sint-Niklaas heeft een tweede voorstelling van Youssef El Mousaoui, een cabaretier met Marokkaanse roots, geannuleerd omdat die racistisch zou zijn. Tenminste, dat vonden toch enkele leerlingen en ouders na de eerste schoolvoorstelling die dinsdag plaatsvond. Volgens de school nemen de leerlingen de woorden van de stand-up-comedian te letterlijk en zien ze te weinig de dubbele bodem in van de voorstelling.
 • VIDEO. Ongeval met hert veroorzaakt file op E17
  Het verkeer op de E17 tussen Sint-Niklaas en Lokeren is woensdag in beide richtingen heel erg chaotisch verlopen. Oorzaak was een ongeval dat zich rond half acht voordeed in de richting van Gent, net voor het parkeerterrein in Waasmunster. Daar kon een chauffeur een overstekend hert niet ontwijken.
 • College wil betere sportinfrastructuur
  Het Sint-Jozef-Klein-Seminarie uit Sint-Niklaas verbetert zijn sportaccommodatie. "Eerstdaags investeren we 200.000 euro", zegt pedagogisch directeur Danny Van Royen.
 • Aantal inbraken met derde gedaald
  Het aantal inbraken in Sint-Niklaas is vorig jaar met 31 procent gedaald. Een tendens die te danken is aan het oprollen van twee bendes, intensieve controles en een buurtnetwerk. Nog opvallend: ook het aantal ongevallen met gewonden daalde in 2016.
 • Controversiële dokter veroordeeld voor aanranding jonge patiënten
  De omstreden huisarts Joris V.H. (57) uit Sint-Niklaas is gisteren veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel omdat hij jonge mannelijke patiënten met geweld en bedreiging heeft aangerand. De man kwam al meermaals in opspraak, onder meer na een “amateuristische ­euthanasie” en een incident met Bulgaarse homo-escorts. De arts zelf ontkent en is zeker niet van plan om met zijn dokterspraktijk te stoppen.
 • Dichters aan het feest
  Tijdens het boekenweekend in Sint-Niklaas zijn prijzen uitgereikt. Culturele Centrale Boontje en de stad Sint-Niklaas zorgden daarvoor.
 • Geld gestolen uit kantoren Vesta
  In de kantoren van het tehuis voor volwassenen met een verstandelijke beperking Vesta in Sint-Niklaas werd zaterdagmiddag een inbraak vastgesteld. De dieven gingen aan de haal met geld uit de kassa van de administratie.