• VIDEO. Zeeuw-Vlaanderen wordt almaar meer Vlaams-Vlaanderen
  Het is al jaren een trend: Belgen die in Zeeuws-Vlaanderen gaan wonen. De meesten doen dat omdat het daar goedkoper is en rustiger. Volgens onderzoekers zou de Zeeuws-Vlaamse bevolking daardoor binnen 10 à 15 jaar voor de helft uit Belgen bestaan.
 • Vrouwelijke immomakelaar (38) doodgereden bij oversteken baan
  Een vrouw van 38 is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Maatweg in Stekene.
 • Leerlingen De Zonnebloem in pyjama naar school
  De kinderen van Basisschool De Zonnebloem gingen vrijdag in pyjama naar school. Zij laten hiermee hun steun zien aan een medeleerling die getroffen werd door ziekte.
 • FOTO. Leerlingen in pyjama naar Basisschool De Molenberg
  Vrijdag was het de 'Nationale Pyjamadag' in het Vlaamse basis- en secundair onderwijs. De vzw Bednet wil met dit initiatief langdurig zieke kinderen een hart onder de riem steken. Meer dan 460 scholen schreven zich voor deze actie in. Ook de leerlingen van Basisschool De Molenberg trokken graag hun pyjama aan voor deze dag.
 • 57 ACV-leden krijgen ereteken
  Op zaterdag 11 maart kregen 57 ACV-leden een ereteken voor hun jarenlange lidmaatschap en toewijding aan de vakbond. Sommigen onder hen zijn reeds 50 jaar lid van het ACV.
 • Kwart minder inbraken, maar wel meer verkeersongevallen
  Het aantal inbraken in de politiezone Waasland-Noord is vorig jaar met een kwart gedaald. Dat blijkt uit het jaarrapport.
 • VIDEO. In deze fitness kan je de klok rond aan je lichaam werken
  Fitnessen op elk uur van de dag, wanneer je maar wil. Dat is binnenkort mogelijk in Stekene. In mei opent Anytime Fitness, de grootste en snelst groeiende fitnessketen ter wereld, haar nieuwste fitnessclub in Stekene. Een fitnesszaak die de klok rond open is, is een primeur voor onze provincie.
 • Kinderboekfiguurtje Lotje de heks blaast 25 kaarsjes uit
  Kinderboekfiguurtje Lotje de heks vierde haar 25ste verjaardag gisteren samen met de kleuters van gemeentelijke basisschool Reynaerdijn. Jeugdtheater Ondersteboven vierde mee met een voorstelling en toverworkshops.
 • VIDEO. Auto belandt op dak, aanrijdster pleegt vluchtmisdrijf
  Een auto is maandagavond op zijn dak beland na een botsing op de Singel in Sint-Niklaas. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf. Als bij wonder raakte de 50-jarige bestuurder slechts lichtgewond. Omstreeks half acht werd zijn wagen tegen hoge snelheid achteraan aangereden door een andere auto. De bestuurster van die wagen reed na de aanrijding over de middenberm en vluchtte in de tegengestelde richting.
 • Parachutist verlamd na uitwijken voor vliegtuig
  Een 52-jarige piloot en militair op rust uit Stekene moest voor de rechter verschijnen voor een ongeval met een parachutist. Of hij in fout is, blijkt een moeilijke kwestie.