• VIDEO. 'Onmogelijke' fietsbrug krijgt dan toch tweede leven
  De te steile fietsbrug over de Stekense Vaart, tussen de Sint-Niklase deelgemeente Sinaai en Stekene, verdwijnt en wordt vervangen door een nieuwe, platte brug. Hierdoor kunnen de fietsers langs deze route weer vlot over de Stekense Vaart.
 • WIN. Duotickets voor Circus Barones in Stekene
  In het nieuwe jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Whow! Circus Wonderland!”. Op dinsdag 21 en op woensdag 22 februari strijkt het circus neer op de parking Centrumzone in Stekene. Het Nieuwsblad mag 25 duotickets weggeven voor de voorstelling van dinsdag 21 februari om 18 uur.
 • Voorlopig geen 19.000 kippen in Stekene
  De bouw van een stal voor 19.000 kippen lijkt voorlopig van de baan nadat de Raad van State de milieuvergunning heeft vernietigd.
 • Meubelwinkel verrast klanten
  Meubelwinkel Morres uit Hulst verraste 150 klanten met een 'Meet & Greet' met Wout Van Aert.
 • Naamswijziging moet probleem van postbedeling oplossen, maar dat zien deze buurtbewoners niet zitten
  Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas stelt een straatnaamwijziging in de Kattestraat voor om problemen met de postbedeling in de toekomst te vermijden. Het merendeel van de buurtbewoners is niet blij met het voorstel.
 • Toekomst voetbalclub Klauwaerts onzeker
  Het hoofdbestuur van voetbalploeg Klauwaerts Kemzeke gooit de handdoek in de ring. De financiële problemen zijn er te veel aan. Ook andere ploegen die in de regio op provinciaal niveau spelen, hebben het lastig om het hoofd boven water te houden.
 • Opnieuw dertig maanden cel voor schattenjager die zelf op zoek ging naar drugsgeld
  Een ex-agent uit Lokeren is ook in beroep veroordeeld tot dertig maanden cel omdat hij op eigen houtje op zoek was gegaan naar 300.000 euro drugsgeld van de Hells Angels.
 • Rimpelrock in Basisschool De Molenberg
  Voorbije week stond Rimpelrock op het programma in Basisschool De Molenberg. Grootouders en inwoners van seniorie Abri werden uitgenodigd om het optreden te komen bekijken. "Zowel de kleuters, juffen als bewoners swingden de pannen van het dak", zegt directeur An Waterschoot. "Ondertussen is dit uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie, een mooie versmelting tussen jong en oud."
 • Tournée Minérale in het gemeentebestuur van Stekene
  Liefst 37 personeelsleden van het gemeentebestuur van Stekene doen mee aan Tournée Minérale, de actie waarbij mensen de uitdaging aangaan om een maand lang geen alcohol te drinken. Om hen een duwtje in de rug te geven bood de vriendenkring van het gemeentebestuur hen een leuk pakket aan.
 • Oud-leidsters Chiro klinken op nieuwe jaar
  Het JOL-comité, wat staat voor het Jong oud-leidingcomité, van Chiro Sint-Agnes Stekene organiseerde het voorbije weekend een nieuwjaarsreceptie. Liefst 120 oud-leidsters van verschillende generaties kwamen meeklinken op het nieuwe jaar en ook heel wat mooie herinneringen ophalen. Uiteraard stond er ook een quiz op het programma.