• Temse valt uit de boot voor waterbus, Wase hoop nu gevestigd op Kruibeke
  De waterbus, die vanaf 1 juli naar Antwerpen zal varen, krijgt in de eerste fase al zeker geen halte in Temse. Een Kruibeekse halte is de enige kans om het Wase fileleed richting Antwerpen te verminderen.
 • Temsenaren sporten voor benefiet
  Tientallen Temsenaren dansten tijdens de sportieve benefiet ‘Dance for his future’ een 5.000 euro bij elkaar voor Redouan S'Bai ,die vorig jaar zijn hoogzwangere vrouw verloor bij een ongeval en zelf zwaargewond raakte.
 • Kaylee officieel Prinses Carnaval
  Het carnaval in Tielrode is terug van even weg geweest De plannen van 2016 om de feesten nieuw leven in te blazen worden in praktijk omgezet door het carnavalscomité Orde van 't Veir. In aanloop naar het carnaval werd in het oud-gemeentehuis de twintigjarige Prinses Carnaval 2017 Kaylee I (Van Noten) officieel aangesteld, samen met haar eredames Debora & Marilyn en jeugdprinsen Seppe en Marceline.
 • Steendorp trekt ten strijde tegen plannen steenbakkerij
  Vijftien jaar na de slag om het slibstort lijken de Steendorpenaren klaar om opnieuw ten strijde te trekken tegen plannen voor de vroegere steenbakkerij. Aanleiding is een herbestemming tot lokaal bedrijventerrein met kernversterkend woonproject.
 • VIDEO. Man, vrouw of geen van beide: deze kledinglijn is voor iedereen
  Transgenders hebben in de periode van hun transformatie, waarin ze man of vrouw worden vaak problemen met het shoppen van kledij. Ze zien er dan nog te mannelijk of te vrouwelijk uit voor de kledij die ze graag willen dragen. Deze nieuwe kledinglijn moet dat kledingsprobleem oplossen.
 • Cannabisplantage met 400 planten opgerold in rijhuis Vooruitgangstraat
  De gerechtelijke politie heeft dinsdag een cannabisplantage opgerold in de Vooruitgangstraat. Speurders troffen in een rijhuis een oogstrijpe wietkweek van zo'n vierhonderd struiken aan. Ter plaatse werd niemand aangehouden.
 • Schepencollege komt terug op confettiverbod
  De scholen in Temse en deelgemeenten die een carnavalsstoet organiseren met de kinderen, mogen dan toch gebruikmaken van confetti. Dat besliste het schepencollege maandagnamiddag. “Onlangs besliste het schepencollege het gebruik van confetti niet meer toe te laten voor de carnavalsstoeten op de openbare weg, georganiseerd door scholen. Tegen deze beslissing kwam heel wat protest. Het college komt op zijn beslissing terug en zet het licht weer op groen voor het gebruik van confetti”, kondigt burgemeester Luc De Ryck (CD&V) aan, tot opluchting van de carnavalisten. Zondag voerde De Orde van de Baksteen in Steendorp nog actie tegen het verbod.
 • Schoon schip aan watergeul: alle boten moeten weg
  Eigenaars van de vaartuigen die afgemeerd liggen aan de kil in Steendorp krijgen van Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal een ultimatum. Hun vaartuigen moeten weg tegen 31 maart, anders worden ze weggehaald op kosten van de eigenaars.
 • Actiegroep verzamelt bijna duizend handtekeningen tegen verkaveling
  Het burgerinitiatief Roomacker voerde gisteren actie tegen de plannen om een nieuwe verkaveling aan te leggen naast het gelijknamige provinciaal domein. Op 27 februari trekken ze met hun bezwaren naar de gemeenteraad.
 • Jonge volkje komt op straat tegen confettiverbod op kinderstoet
  De maatregel van het gemeentebestuur om confetti te verbieden tijdens de kinderstoet leidt tot heel wat onbegrip. Op het dorpsplein voerde De Orde Van De Baksteen zondagmiddag een protestactie.