• Afgerukte bovenleiding: geen treinverkeer tussen Lokeren en Zele
  Een te hoog geladen vrachtwagen heeft woensdag rond de middag de bovenleiding van de spoorlijn Lokeren-Dendermonde ernstig beschadigd. Het treinverkeer tussen Lokeren en Zele is in beide richtingen onderbroken, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel.
 • Job opgezegd, huis verkocht: Wase familie zeilt drie jaar de wereld rond
  Al dertig jaar droomt Erik Kiekens (57) ervan om de wereld rond te zeilen. De Zelenaar, die recent naar Hamme Sint-Anna verhuisde, vertrekt begin april voor een wereldreis van drie jaar, samen met zoon Wouter (20) en zijn zus Karina (52) uit Sint-Niklaas.
 • Toekomst voetbalclub Klauwaerts onzeker
  Het hoofdbestuur van voetbalploeg Klauwaerts Kemzeke gooit de handdoek in de ring. De financiële problemen zijn er te veel aan. Ook andere ploegen die in de regio op provinciaal niveau spelen, hebben het lastig om het hoofd boven water te houden.
 • Koppel slechtvalken krijgt nestkast in Sint-Ludgeruskerk
  In de toren van de Sint-Ludgeruskerk heeft zich een koppel slechtvalken genesteld. Er werd gisteren een nestkast geplaatst zodat de roofvogels er comfortabeler kunnen verblijven. Ze zullen zo onder meer de overlast van de duiven mee inperken.
 • Moord op 'man van weinig woorden' Omer blijft raadsel
  De moord op Zelenaar Omer Heekhout is nog niet opgehelderd. Dat bleek uit de uitzending van ‘Faroek’ gisteravond op VTM. De politie is op zoek naar tips.
 • Moord op Omer Heekhout blijft raadsel
  De moord op Zelenaar Omer Heekhout is nog niet opgehelderd. Dat bleek uit de uitzending van Faroek dinsdagavond op VTM. De politie is op zoek naar tips.
 • VIDEO. Nieuwe voorzitter moskeevereniging is geboren en getogen Zelenaar
  De Moskeevereniging in Zele heeft een nieuw bestuur. Met Zafer Temurseker aan het roer heeft de vereniging nu de jongste voorzitter ooit en, hij is 38 en hij is meteen ook de eerste voorzitter die geboren en getogen is in Zele zelf. De nieuwe voorzitter werd maandagavond ontvangen door het gemeentebestuur. Hij wil vooral inzetten op een nauwere samenwerking met alle andere Zelenaars.
 • Politie vormt erehaag voor afscheidnemende zonechef
  Zonechef Jan Ketels van de politie Hamme-Waasmunster werd gisteren verrast door zijn politiemensen en andere medewerkers.
 • VIDEO. Hier kan je tijdens de Ronde van Vlaanderen op drie plaatsen feesten
  Ten laatste op 2 februari moeten alle steden en gemeenten die langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen aangeven waar er drank- en eetstanden komen. Tijdens Vlaanderens mooiste passeren de renners maar liefst 13 van onze steden en gemeenten. Eén daarvan is Zele. Daar komen op zondag 2 april drie feestzones.
 • Coach stapt uit het leven nadat zijn veldrijder op doping betrapt wordt
  Nog voor de carrière van veldrijder Fabio Verberckmoes (17) uit Zele goed en wel begonnen is, is ze al voorbij – en dat op een wel heel dramatische wijze. De jongeman werd afgelopen weekend betrapt op doping na een wedstrijd in Wallonië. De doping was wellicht toegediend door zijn persoonlijke coach. Die man, een zestiger uit Laarne, zou daarop een eind aan zijn leven hebben gemaakt.