• Kunstschilder Gustaaf De Lintdecker overleden
  Gustaaf ‘Gust’ De Lintdecker is overleden op 87-jarige leeftijd. Hij was medeoprichter van Kunstkring Were Di in Zele. Gust was zelf een bekend kunstschilder in de regio. Hij had zijn eigen galerie in de Kil, beter bekend als ‘Boerenhof’. De schilder die vooral bekendstond om de landschappen die hij op doek vereeuwigde, exposeerde vaak in eigen gemeente, maar ook ver daarbuiten. Zijn werken zijn verspreid in binnen- en buitenland. Hij beschouwde zichzelf als een realist.
 • Ligt de Strafste School in het Waasland?
  Radiozender MNM gaat deze week op zoek naar de Strafste School van Vlaanderen. Bij de twintig finalisten zitten drie Wase scholen: het Koninklijk Atheneum van Beveren, OLVI Pius X in Zele en het Sint-Jorisinstituut in Bazel.
 • Zwaar verkeer geweerd uit Durmen en Sint-Anna
  Vanaf vandaag wordt doorgaand zwaar verkeer (+3,5 ton) tijdelijk verboden in de dorpskernen van Zele-Durmen en Sint-Anna (Hamme/Waasmunster). De politie kondigt scherpe controles aan.
 • VIDEO. Vandalen die Turks ontmoetingshuis kort en klein sloegen, zijn piepjong
  Er is meer duidelijkheid over de daders die afgelopen week zware vernielingen aanbrachten in een Turks ontmoetingshuis in het Oost-Vlaamse Zele. Het gaat om minderjarigen van amper 13 en 15 jaar. Dat blijkt uit politieonderzoek. Ondanks hun jonge leeftijd zetten politieke motieven de tieners aan tot hun wangedrag.
 • Turkse kwestie escaleert compleet in Zele: ontmoetingscentrum volledig vernield
  In ontmoetingscentrum Meridiaan in de Alois De Beulelaan in Zele hielden vandalen lelijk huis. De schade aan het gebouw van de sympathisanten van Gülen is enorm. Afgaande op de opschriften zijn de daders wellicht aanhangers van Erdogan.
 • Gezocht: oude skateboarden
  Ben De Paepe wil aan het skatepark in Zele een bank maken met oude skateboarden. Hij heeft er 25 nodig en doet een oproep.
 • Op- en afrit E17 twee maanden dicht
  Op dinsdag 18 april start een nieuwe fase in de herinrichting van het op- en afrittencomplex van de E17 en de heraanleg van de Zelebaan. De noordelijke op- en afrit van de E17 (oprit richting Antwerpen, afrit vanuit Gent in de richting van Lokeren) gaat dicht.
 • Expo rond Michel D'Hooghe: “Oom won 80 jaar geleden Ronde met eerste versnellingsapparaat”
  Op de kop 80 jaar geleden won Michel D'hooghe de Ronde van Vlaanderen. En net dit weekend passeert de Ronde door zijn geboortedorp Zele. Het geknipte moment voor zijn nazaten om een expo rond de wielrenner op te zetten in De Wiek.
 • VIDEO. Nieuw industrieterrein is goed voor honderden jobs
  Het nieuwe industrieterrein Wijnveld in Zele zal ongeveer 300 jobs opleveren voor de streek. Alle percelen die de gemeente wilde verkopen zijn verkocht, en ook bijna alle andere gronden van privé-eigenaars zijn weg.
 • N-VA en Zele Vlakaf in kartel naar verkiezingen
  Zele Vlakaf en de plaatselijke N-VA-afdeling trekken volgend jaar in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen. Door samen maar één lijst in te dienen, willen ze de versnippering van het politieke landschap tegengaan en tegelijk elkaar versterken.