• VIDEO. Extra bewakingscamera's in centrum Zele
  Er komen extra bewakingscamera's in het centrum van Zele. Zele heeft er al 52, maar die staan vooral buiten het centrum zoals aan een industriezone. Dit jaar komen er nog 15 camera's bij op plaatsen als het marktplein, het Zandbergplein, sportplein Ter Elst en Park Peeters.
 • Europees kampioen truckpulling komt uit Zele
  Het team van Dirk Heirman werd in Nederland Europees kampioen truckpulling. Of: met een vrachtwagen om het snelst een sleepwagen voorttrekken.
 • Geen gevaar meer na lek in vrachtwagen met salpeterzuur in Zele
  De toestand in het Oost-Vlaamse Zele, waar salpeterzuur was vrijgekomen uit een vrachtwagen, is volledig onder controle. De uitbraak van het product is gestopt en er is geen verspreiding naar de riolen gebeurd, melden de lokale politie Berlare-Zele en het gemeentebestuur van Zele. .
 • Gemeente eert 90-plussers met expositie en boek: “Ik kook mijn potje en strijk mijn kleren”
  De gemeente Zele brengt een eerbetoon aan de 90-plussers die er wonen. Onder de vorm van een expo en later een boek. Carolus De Coninck (94) is de oudste man die op Heikant woont. Hij is blij met ‘Tram 9'.
 • ACV bezoekt Modulyss
  ACV bracht een bezoek aan Modulyss in Zele.
 • Minionderneming Power-Up weer in de prijzen
  Power-Up was aanwezig op een verkoopmoment ingericht door Vlajo in het Waasland Shopping Center. Daar verkocht de minionderneming van Pius X de zelfontwikkelde smartwatch & powerbanks ten voordele van het Kinderhartfonds.
 • Met Kunstkring Were Di naar Berlijn
  Kunstkring Were Di organiseert deze zomer een reis naar Berlijn. Vertrek op 19 en terug thuis op 24 augustus.
 • Vlasrock spreidt driedaagse over heel jaar
  Vlasrock is een 3-daags festival in Zele dat al enkele jaren voor het grootste feestweekend van de Zeelse jeugd zorgt. Dit jaar heeft Vlasrock nieuwe organisatoren met Niels Van Damme en Frederik Everaert. Zij willen het festival in een fris, nieuw jasje steken.
 • Oppositie: “Zele is belastingkampioen”
  Oppositiepartij CD&V vergeleek de belastingcijfers van Zele met die van de omliggende gemeenten. “Het gaat om een vergelijking tussen 2008 en 2015”, zegt Johan Anthuenis (CD&V). “Zele blijkt de slechtste leerling van de klas. De belastingen zijn maar liefst 38,42 procent gestegen. Zelfs na de vermindering van de milieubelasting blijft onze gemeente kampioen van de belastingverhogingen. Met 23 verschillende belastingen blijft ze koploper in de regio, net na Hamme. Met een stijging van de inkomsten van nagenoeg 5 procent per jaar is het duidelijk dat hier meer speelt dan enkel de indexering van de loonmassa van de Zelenaars. Onze gemeente blijft achter op heel veel andere gemeenten en steden.”
 • VIDEO. Boek brengt eerbetoon aan 90-plussers
  Het gemeentebestuur van Zele heeft een boek uitgebracht. 'Tram 9' heet het, en het is een eerbetoon aan alle 90-plussers die in Zele wonen. Fotograaf Dirk Van De Vyver ging de voorbije maanden bij een honderdtal van hen langs, om hen te portretteren en om hun levensverhaal op te tekenen. Een van hen is Adeline Temmerman. Ze heeft 9 kinderen op de wereld gezet en noemt zichzelf een 'optimistische boerendochter' van Zele.