• Van Avermaet viert zege weer met dochtertje
  Met Greg Van Avermaet voor Peter Sagan en Sep Vanmarcke kreeg de Omloop Het Nieuwsblad een schitterend podium. Ook de beelden nadien waren prachtig: Van Avermaet vierde samen met vriendin Ellen en dochtertje Fleur zijn tweede zege op rij.
 • Alweer Greg! Van Avermaet vloert Sagan en Vanmarcke en pakt tweede Omloop Het Nieuwsblad
  De Omloop Het Nieuwsblad is een prooi geworden voor Greg Van Avermaet. De Olympisch kampioen haalde het na een beklijvende driestrijd met Sep Vanmarcke en Peter Sagan in de sprint op de Emile Clauslaan. Van Avermaet volgt zichzelf op als winnaar in Gent. Favoriet Tom Boonen kwam in zijn laatste Omloop Het Nieuwsblad twee keer ten val en gaf erg ontgoocheld op.
 • Van Avermaet: “Ik was niet de sterkste vandaag”
  Met een prachtig trio gingen ze naar de eindstreep van de Omloop Het Nieuwsblad: Peter Sagan (Bora-Hans Grohe), Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) en Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac). Van Avermaet domineerde zijn twee gezellen in de sprint bergop en won voor het tweede jaar op rij. “Puur op de kracht”, zei televisiecommentator José De Cauwer bewonderend. Gouden Greg zelf was verrassend eerlijk na aankomst.
 • Volledig Nederlands podium na spektakelstuk bij Omloop voor dames
  Na een spannende wedstrijd heeft Lucinda Brand (Sunweb) de Omloop het Nieuwsblad op haar naam geschreven. Ze liet haar medevluchters achter op vijf kilometer van de meet en reed solo naar de overwinning. De wedstrijd was een waar spektakelstuk waarin de leiders constant wisselden.
 • Naciri blijft coach bij Leuven Bears, Mayes nieuwe assistent
  Ferried Naciri doet de rest van het seizoen uit als hoofdcoach bij Leuven Bears. Dat heeft de nummer negen uit de Euromillions Basket League zaterdag bevestigd. Naciri had half januari tijdelijk de fakkel overgenomen als hoofdcoach, hij verving toen de begin januari ontslagen Stefan Sappenberghs en deed het uitstekend.
 • Tongeren ten onder tegen Nederlandse Lions in Final Four van BeNe-League
  Callant Tongeren heeft zaterdagnamiddag in het eerste duel van de Final Four in de BENE-League handbal met 33-37 verloren van het Nederlandse OCI Nitrogen-Lions.
 • Rus Ustiugov wint skiathlon, De Marre uit race gezet op WK Noords skiën
  Sergueï Ustiugov heeft zaterdag op het WK Noordse ski in het Finse Lathi zijn eerste wereldtitel in het langlaufen gepakt. De Rus kroonde zich tot winnaar van de skiathlon, waarbij de deelnemers in acht rondes in totaal dertig kilometer moesten afleggen. Thibaut De Marre werd na tweederde wedstrijd gedubbeld en moest daarom, zoals het reglement voorschrijft, de race staken.
 • Nikiforov aast op revanche in GP Düsseldorf: “Tweemaal bestolen in Parijs
  Toma Nikiforov (-100 kg) werd op de Grand Slam van Parijs eerder deze maand onterecht uitgesloten wegens een vermeende vuistslag en wil met een medaille op de Grand Prix van Düsseldorf sportief revanche nemen. “ik ga voor een medaille.”
 • Kjetil Jansrud wint voor eigen volk in Kvitfjell
  De Noor Kjetil Jansrud heeft zaterdag in eigen land de wereldbekermanche afdaling in Kvitfjell gewonnen. Hij verstevigde zo zijn leidersplaats in het wereldbekerklassement van deze discipline.
 • Droom Tom Boonen spat uit elkaar: zal Omloop Het Nieuwsblad nooit winnen
  Tom Boonen zal de Omloop Het Nieuwsblad nooit winnen. Hij stapte uit de wedstrijd na twee ongelukkige valpartijen. Of hij lichamelijke schade opliep, is nog niet bekend.