Paul Anthony Young (Luton, 17 januari 1956) is een Britse popmuzikant.

Na zijn schooltijd ging Paul Young werken bij de Britse autofabrikant Vauxhall. In zijn vrije tijd speelde hij in bandjes. Met de band The Toasters scoorde hij in 1978 met Toast en als lid van de groep Q-Tips in 1980 met S.Y.S.Q.L.M.

In 1982 begon Paul Young een solocarrière. De single Love Of The Common People flopte in Groot-Brittannië. Nadat in Groot-Brittannië het nummer Wherever I Lay My Hat op de eerste plaats was gekomen, kwam er een geremixte versie uit van Love Of The Common People en die versie werd ook in Nederland een hit, nummer 1. Andere grote hits die Paul Young scoorde waren Come Back And Stay en Everytime You Go Away. Ook zong hij mee bij Band Aid.

Zijn debuutalbum “No Parlez” haalde de nummer-1 positie in de Nederlandse Album Top 100, het bleef daar 7 weken bovenaan, en is daarmee zijn meest succesvolle album in Nederland. Het album bevat enkele van zijn grootste hits, zoals de hierboven genoemde hits. From Time To Time (The Singles Collection), een verzamelalbum uit 1991 met daarop al zijn hits, is zijn op één na succesvolste album, gevolgd door The Secret Of Association uit 1985.

In 1991 scoorde Paul Young nog een grote hit met het duet Senza Una Donna, samen met de Italiaanse zanger Zucchero. In de jaren 90 bracht hij minder albums uit, maar verdeelde hij zijn tijd over zijn gezin, enkele muziekprojecten en liveoptredens. Op 27 oktober 2006 verscheen zijn nieuwe cd Rock Swings.

Paul Young viel op door zijn warme soulgeluid. Naarmate de jaren vorderden, werd Young, mogelijk mede door de vele liveoptredens, steeds vaker geplaagd door stemproblemen.

(Bron: Wikipedia)