Meer dan dertig jaar na de split van de groep staat een reünie van de Zweedse popgroep ABBA op til. Dat meldt de Britse commerciële zender ITV.

Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, en Anni-Frid Lyngstad zullen elkaar terugvinden om met Simon Fuller aan een project te werken. Het gaat om een ‘baanbrekende onderneming waarbij het allerlaatste in digitale en virtuele realiteit technologie wordt aangewend’, zei de man die één van de managers van meidengroep Spice Girls is geweest.

Veel details zijn nog niet bekend, zij het dat de groep zou proberen ‘de authenticiteit en integriteit van de originele visie van de band te behouden’. “Wij zijn geïnspireerd door de grenzeloze mogelijkheden van wat de toekomst inhoudt en wij stellen het op prijs deel uit te maken van de schepping van iets nieuws en dramatisch. Een tijdmachine die de essentie van wat wij waren en wat we zijn omspant”, zegt Benny Andersen.

In de jaren zeventig en tachtig was ABBA een heuse hitmachine, met liedjes als ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘The Winner Takes it All’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’, ‘Money Money Money’, ‘Fernando’, ‘SOS’, ‘Gimme! Gimme! Gimme!’, ‘Ring Ring’, ‘I Do I Do, I Do I Do’, ‘The Name of the Game’, ‘Chiquitita’, ‘Voulez-Vous’ en ‘I Have a Dream’.